Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beveiliger bewusteloos en hond dood na mishandeling Den Haag

Beveiliger bewusteloos en hond dood na mishandeling Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Een beveiliger en zijn hond zijn in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld tijdens een controle in een pand aan de Plesmanweg in Den Haag, meldt de politie dinsdag. De beveiliger raakte bewusteloos, de hond overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De beveiliger maakte iets na middernacht een surveillanceronde in het pand dat verbouwd wordt, nadat hij iets had gezien dat hij niet vertrouwde. Binnen werd hij neergeslagen, waarna hij buiten bewustzijn raakte. Zijn hond werd dusdanig mishandeld dat het dier overleed. Eenmaal bij bewustzijn alarmeerde de beveiliger de hulpdiensten en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op zoek naar de dader of daders. Ze roept getuigen die iets hebben gezien in de omgeving of anderszins informatie hebben, op zich te melden.

Meer uit Binnenland

Patiëntenfederatie wil meer digitale zorg en meer preventie

UTRECHT (ANP) - Patiëntenfederatie Nederland is het eens met de waarschuwing van verzekeraar DSW dat de gezondheidszorg onbetaalbaar dreigt te worden. "We herkennen de zorgen over de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg. Wij denken dat je de zorg op hetzelfde kwaliteitsniveau kunt houden en het betaalbaar kunt houden, maar dan zul je de zorg wel anders moeten organiseren", zegt een woordvoerder.

5 minuten geleden
Hoge kosten en te weinig aanbod maken duurzamer leven moeilijk

UTRECHT (ANP) - Zo'n driekwart van de Nederlanders wil wel duurzamer leven, maar in de praktijk komt daar in veel opzichten nog weinig van terecht, zo komt naar voren in een onderzoek van Milieu Centraal. Vaak is een te hoge prijs of een gebrek aan beschikbaarheid van duurzame alternatieven een onoverkomelijk obstakel. "Hierdoor blijft grote milieuwinst voorlopig liggen", concludeert de voorlichtingsorganisatie.

13 minuten geleden
Amsterdam overlegt over eventuele maatregelen Ajax-Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam overlegt dinsdag over mogelijke maatregelen rondom de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA woensdag. Afgelopen zondag staakte de scheidsrechter het duel bij een 3-0-voorsprong voor de Rotterdammers, nadat tweemaal vuurwerk op het veld was gegooid. Later werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en er werden stenen, flessen en vuurwerk naar de ME gegooid. De wedstrijd wordt nu woensdag zonder publiek uitgespeeld.

25 minuten geleden
ChristenUnie Friesland vervangt beide Statenleden

LEEUWARDEN (ANP) - ChristenUnie Friesland vervangt beide leden in de Provinciale Staten. Petra Ellens en Douwe van Oosten nemen vanaf woensdag in ieder geval tijdelijk de twee zetels van de partij over. De recent ingezworen fractievoorzitter Jantsje van der Veen trekt zich de komende zestien weken terug vanwege gezondheidsredenen.

27 minuten geleden
Al 136 explosies in Rotterdam dit jaar, 100 aanhoudingen

ROTTERDAM (ANP) - Met de vijf explosies die zich in de nacht van maandag op dinsdag hebben voorgedaan in Rotterdam, staat het aantal ontploffingen in de stad dit jaar al op 136, aldus de politie. Er zijn tot nu toe honderd mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij explosies. Uit onderzoek moet volgens de politie blijken of er onder de arrestanten mensen zijn die voor meer knallen verantwoordelijk zijn geweest.

30 minuten geleden
Toch extra week tijd voor afnemen doorstroomtoets groep 8

DEN HAAG (ANP) - Scholen krijgen toch een week extra de tijd om de doorstroomtoets voor groep 8 af te nemen, meldt demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul in een brief aan de Tweede Kamer. Scholen in het zuiden van het land hadden kritiek op de planning, omdat de toets in de carnavalsperiode viel.

48 minuten geleden
Schiphol heeft weer vergunning om stikstof uit te stoten

DEN HAAG (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft een natuurvergunning gekregen waardoor stikstof mag worden uitgestoten. Het gaat om een vergunning waardoor tijdelijk 500.000 starts en landingen mogelijk zijn, meldt stikstofminister Christianne van der Wal. Ze wijst er wel op dat vanaf komend voorjaar een feitelijk plafond geldt van 460.000 vliegbewegingen.

54 minuten geleden