Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen Wall Street tonen herstel na verlies dag eerder

Beurzen Wall Street tonen herstel na verlies dag eerder

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst geopend, na de zware koersverliezen een dag eerder. Met name in de technologiesector gingen de koersen op dinsdag hard omlaag vanwege de oplopende rentestanden waardoor techaandelen, die vooral gewaardeerd worden op de te verwachte groei, minder aantrekkelijk zijn. De techfondsen op Wall Street laten nu weer enig herstel zien van die klappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een plus van 0,4 procent op 34.436 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 4378 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 14.670 punten. Een dag eerder kelderde de Nasdaq nog 2,8 procent, wat het grootste dagverlies was sinds maart. De andere hoofdgraadmeters werden tot 2 procent lager gezet.

Zwaarwegende techfondsen als Apple, Amazon, Microsoft, Facebook en Google-moeder Alphabet boekten winsten tot 1,5 procent. Netflix klom 3,4 procent. De videostreamingdienst neemt de ontwikkelaar van videogames Night School Studio, de ontwikkelaar van avonturenspel Oxenfree, over. Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat Netflix naast series, documentaires en films ook videospelletjes wil gaan aanbieden.

Olie

De oliefondsen moesten een stapje terug doen vanwege de lagere olieprijzen. Een dag eerder wist de oliesector zich nog te onttrekken aan de malaise op Wall Street, hoewel de winsten tegen het einde van de dag wel voor een groot deel werden ingeleverd. Grote maatschappijen als ExxonMobil en ConocoPhillips gingen tot 0,7 procent omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 74,65 dollar en Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 78,26 dollar per vat.

Vliegtuigbouwer Boeing werd 4,2 procent duurder. China heft het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX mogelijk aan het einde van dit jaar op. Dit model werd sinds maart 2019 wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes in korte tijd. De meeste landen vliegen er alweer mee, maar China nog niet. Boeing heeft een testvlucht met de 737 MAX in China met succes afgerond.

Chipbedrijf Micron Technology daalde 0,9 procent na tegenvallende vooruitzichten. Discountwinkelketen Dollar Tree won dik 13 procent aan waarde na een vergroting van zijn aandeleninkoopprogramma. De euro was 1,1637 dollar waard, tegenover 1,1682 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

42 minuten geleden
Groene reclamecampagne Shell verboden in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (BLOOMBERG) - De Britse reclametoezichthouder heeft de advertenties van enkele grote olieproducenten waaronder Shell bestempeld als greenwashing, wat betekent dat deze bedrijven zich duurzamer voordoen dan ze zijn. De reclames van Shell, het Spaanse Repsol en het Maleisische Petronas waarin de oliemaatschappijen hun investeringen in hernieuwbare energie aanprijzen zonder vermelding van de omvang van hun andere vervuilende activiteiten, zijn dan ook verboden in het Verenigd Koninkrijk.

54 minuten geleden
Zorgen bij DNB-baas na forse loonsverhogingen in sommige branches

DEN HAAG (ANP) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen naar aanleiding van de hoge loonsverhogingen van 10 procent of meer die vakbonden en werkgevers recentelijk in sommige branches hebben afgesproken. Daardoor kan het moeilijker worden om een einde te maken aan de flinke prijsverhogingen van de laatste tijd, gaf Knot aan in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Turkse lira keldert na stoppen steun centrale bank na verkiezingen

ANKARA (ANP) - De Turkse lira is woensdag stevig onderuit gegaan. Ten opzichte van de euro werd de Turkse munt zo'n 7 procent minder waard. De afgelopen tijd steunden de Turkse overheid via de centrale bank de munt met veel aankopen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Nu president Recep Tayyip Erdogan is herkozen, is daarmee gestopt en laat de centrale bank de munt verder in waarde kelderen.

1 uur geleden
Vakbond: beveiligers Heathrow gaan in zomer 31 dagen staken

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de grote Londense luchthaven Heathrow gaan gedurende de drukke zomerperiode 31 dagen staken om de eisen voor loonsverhogingen kracht bij te zetten. Dat heeft de vakbond Unite bekendgemaakt. Volgens Unite zullen meer dan 2000 beveiligers meedoen aan die stakingen. De eerste stakingsdag staat gepland voor zaterdag 24 juni.

1 uur geleden
Besi zakt op lager Damrak, Zara-moederbedrijf stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Besi was woensdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6,5 procent omlaag. In Madrid vielen de resultaten van het Spaanse moederbedrijf van Zara in de smaak. Inditex, dat naast Zara ook eigenaar is van kledingketens als Pull & Bear en Bershka, zag de verkopen en winst stijgen en werd beloond met een koerswinst van 6 procent.

2 uur geleden
Bedrijven staken meer geld in energiebesparing en schone energie

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in Nederland hebben afgelopen jaar flink meer geïnvesteerd in technieken waarmee ze energiezuiniger kunnen worden, maar ook in duurzame energie, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat kwam onder meer door een subsidieregeling waar de ondernemingen gebruik van konden maken.

2 uur geleden