Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen wachten op rentebesluit ECB

Beurzen wachten op rentebesluit ECB

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen bleven donderdag dicht bij huis, na het sterke herstel een dag eerder. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Op het Damrak was AkzoNobel in trek dankzij een goed ontvangen handelsupdate van het verfconcern.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 552,55 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 798,58 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen verloren tot 0,6 procent. Frankfurt won 0,2 procent.

De ECB zal naar verwachting geen grote wijzigingen aankondigen voor de rentetarieven of het omvangrijke opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De aandacht gaat dan ook vooral uit naar de toelichting van centralebankpresident Christine Lagarde voor eventuele hints op vervolgstappen van de ECB.

AkzoNobel

AkzoNobel prijkte bovenaan bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De verfreus ziet de "tegenwind" als gevolg van de coronacrisis afnemen en rekent in het derde kwartaal op een omzet die op basis van gelijke wisselkoersen bijna op het niveau van vorig jaar ligt. Het bedrijf waarschuwt wel dat de situatie complex blijft en dat trends per regio verschillen. Heineken volgde met een plus van 1,5 procent, na een kleine overname van de bierbrouwer in Peru.

Verzekeraar Aegon sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,8 procent. ASR verloor 0,8 procent. De verzekeraar gaat zijn aandeleninkoopprogramma hervatten. De inkoop van aandelen werd eerder dit jaar tijdelijk opgeschort na een oproep van onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.

In de MidKap ging baggeraar Boskalis aan kop met een winst van 2,1 procent. Hekkensluiter was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een min van 1,6 procent.

Kendrion steeg 4,5 procent bij de kleinere bedrijven. De producent van elektromagnetische componenten liet tijdens zijn beleggersdag weten de komende vijf jaar jaarlijks minstens 5 procent omzetgroei op eigen kracht te willen realiseren. In Londen zakte WM Morrisons dik 4 procent. De Britse supermarktketen zag de winst in het afgelopen halfjaar met ruim 25 procent dalen.

De euro stond op 1,1828 dollar, tegenover 1,1820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 37,55 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 40,40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

FNV: schadelijke uitstoot vliegtuigen Schiphol heldere conclusie

SCHIPHOL (ANP) - Ruim vijftien jaar is personeel op Schiphol "willens en wetens" blootgesteld aan te hoge concentraties uitstoot. Zo interpreteert vakbond FNV de bevindingen van de Nederlandse Arbeidsinspectie na onderzoek op de luchthaven. "Financiële groei boven de gezondheid en zelfs de levens van de werknemers. De feiten uit dit rapport laten zien dat de tijd van vrijblijvendheid voorbij is", stelt vicevoorzitter van FNV Kitty Jong.

5 minuten geleden
Inspectie: Schiphol beschermt personeel onvoldoende tegen uitstoot

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol beschermt zijn personeel onvoldoende tegen blootstelling aan schadelijke vliegtuiguitstoot. Dat concludeert de Nederlandse Arbeidsinspectie, die ook vindt dat de plannen van de luchthaven om die blootstelling te minimaliseren onvoldoende zijn. De gebreken komen naar voren in een ontwerpbesluit van de Arbeidsinspectie. Schiphol kan daarop nog een zienswijze geven, voordat de toezichthouder tot een definitief besluit komt.

1 uur geleden
ASML koploper in vlakke AEX, Besi op hoogste koers ooit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De Nederlandse chipbedrijven laten de afgelopen tijd al flinke koerswinsten zien door het aanhoudende optimisme over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Branchegenoot Besi tikte zelfs de hoogste koers ooit aan.

1 uur geleden
Tina Turner-artikelen in trek op Marktplaats na overlijden

AMSTERDAM (ANP) - Marktplaats zag de afgelopen week vaker Tina Turner-artikelen verkocht en aangeboden worden op zijn website. In de eerste 24 uur na het overlijden van de zangeres vorige week woensdag, werden ruim vijfhonderd nieuwe advertenties geplaatst. Volgens Marktplaats waren dat er een dag eerder nog vijftien.

2 uur geleden
Vakbonden kondigen nieuwe staking voor donderdag aan bij Nedcar

HOLTUM (ANP) - Donderdag is er opnieuw een 24 uursstaking bij autofabriek VDL Nedcar. Dat heeft bestuurder Peter Reniers van FNV dinsdagochtend aangekondigd. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in Holtum, vlakbij de autofabriek, waar stakers die dinsdag het werk ook een dag neerleggen zich verzamelden. De werknemers willen een beter sociaal plan dan moederbedrijf VDL biedt.

3 uur geleden
DNB: deeltijdwerkers willen meer werken tegen hogere beloning

AMSTERDAM (ANP) - Een op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Ook willen mensen meer uren draaien als hun werk leuker zou zijn, als thuiswerken makkelijker kan en als er minder zorg voor kinderen zou zijn. Een op de tien is zelfs bereid meer te werken als de baas er simpelweg om zou vragen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquête onder 1300 werkenden.

3 uur geleden
Meer omzet voor parfumerieketen Douglas, maar nog wel verlies

DÜSSELDORF (ANP) - Parfumerieketen Douglas heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen vergeleken met een jaar eerder. Ook werd de winstgevendheid opgevoerd, maar tegelijkertijd was het van oorsprong Duitse concern meer geld kwijt aan leningen door de gestegen rente. Dat zorgde ervoor dat Douglas toch een verlies moest schrijven, maar wel veel minder dan een jaar eerder.

3 uur geleden