Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen wachten op banenrapport, ING klimt na cijfers

Beurzen wachten op banenrapport, ING klimt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag amper van hun plaats gekomen. Beleggers namen geen risico voorafgaand aan het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. De werkgelegenheid speelt naast de inflatie een belangrijk rol bij het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van ING goed ontvangen.

Het aandeel ING vond na een kwakkelend begin van de handel de weg omhoog en was met een plus van 1,8 procent de sterkste stijger in de AEX. Het financiële concern zag de kwartaalwinst bijna vervijfvoudigen dankzij het economische herstel van de coronacrisis, en presteerde daarmee veel beter dan verwacht. Ook wil de bank na september miljarden uitkeren aan zijn aandeelhouders, zowel via dividend als via de inkoop van eigen aandelen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur vrijwel vlak op 768,29 punten. De graadmeter zette in de afgelopen vier dagen een slotrecord neer en koerst af op een weekwinst van 1,8 procent. De MidKap verloor 0,4 procent tot 1070,31 punten. De beurzen in Parijs en Londen bleven ongewijzigd. De DAX in Frankfurt klom 0,2 procent.

Allianz

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML verloren tot 1,5 procent en stonden in de staartgroep van de AEX, na de sterke koerswinsten een dag eerder. In de MidKap sloot apothekersbedrijf Fagron, dat donderdag met cijfers kwam, de rij met een min van 3,6 procent. Maritiem dienstverlener SBM Offshore zakte 2,1 procent. Het aandeel had een dag eerder nog 9 procent gewonnen dankzij sterke resultaten. Galapagos klom 0,1 procent. De biotechnoloog zag de omzet in de eerste jaarhelft stijgen en wist het verlies flink terug te dringen.

In Frankfurt steeg Allianz dik 3 procent. De Duitse verzekeraar is positiever geworden over het hele jaar dankzij sterke kwartaalresultaten. Ook gaat Allianz voor 750 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Covestro won 0,4 procent. Het Duitse chemieconcern boekte in het tweede kwartaal een flinke winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Ook handhaafde het bedrijf zijn onlangs verhoogde verwachtingen.

HelloFresh

HelloFresh zakte bijna 2 procent. Het Duitse maaltijdboxenbedrijf blijft snel groeien na het sterke coronajaar 2020 en is positiever geworden over de omzet voor dit jaar. Vanwege investeringen in de productiecapaciteit en in de technologie waar het bedrijf op draait, schroefde het bedrijf de winstverwachting wel terug. In Londen vielen de resultaten van beursuitbater LSE (plus 5 procent) in de smaak bij beleggers.

De euro was 1,1808 dollar waard, tegen 1,1843 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 69,42 dollar. Brentolie klom ook 0,5 procent in prijs, tot 71,64 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

DUBLIN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

2 uur geleden
Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

19 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

21 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

22 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

23 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden