Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen veren op door hoop top Biden en Poetin over Oekraïne

Beurzen veren op door hoop top Biden en Poetin over Oekraïne

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen veerden maandag weer wat op na de verliesbeurt van vrijdag. De beurshandel bleef in de greep van de ontwikkelingen rond Oekraïne. Het nieuws dat de Verenigde Staten en Rusland "in principe" hebben ingestemd met een topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Russische president Vladimir Poetin, lijkt daarbij voor enige opluchting te zorgen bij beleggers.

De top tussen Biden en Poetin is voorgesteld door de Franse president Emmanuel Macron, nadat hij zondag voor een tweede keer op één dag had gebeld met de Russische president. De Franse regering en het Witte Huis benadrukken dat de top, waarvoor nog geen datum is gekozen, alleen doorgang zal kunnen vinden als Rusland in de periode daarvoor Oekraïne niet is binnengevallen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vrijwel vlak op 744,56 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 1048,67 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,9 procent. Wall Street blijft maandag dicht vanwege een nationale feestdag.

Philips

Zorgtechnologiebedrijf Philips was de sterkste stijger bij de hoofdbedrijven op het Damrak met een winst van 1,6 procent. Prosus sloot de rij met een verlies van 3 procent na een koersdaling van ruim 5 procent van het Chinese internetbedrijf Tencent, waarin de techinvesteerder een groot belang heeft.

In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van ruim 3 procent. Volgens de Franse krant Les Echos zou de luchtvaartmaatschappij goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders voor een verhoging van het kapitaal om de coronasteun van de overheden terug te betalen.

Arcadis

Arcadis klom 0,5 procent. Het ingenieurs- en adviesbureau koopt een belang van 70 procent in het Nederlandse softwarebedrijf Water Platform Company. Retail Estates won 0,7 procent. De vastgoedinvesteerder heeft de winst per aandeel in het afgelopen kwartaal zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

In Zürich won Credit Suisse 0,2 procent. Gelekte data van de Zwitserse bank zouden de rekeningen hebben blootgelegd van klanten die betrokken zouden zijn geweest bij marteling, drugshandel, witwassen van geld, corruptie en andere ernstige misdaden. De bank liet in een reactie weten de beschuldigingen ten stelligste tegen te spreken.

De euro was 1,1379 dollar waard tegen 1,1332 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 90,92 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 93,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

6 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

6 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

7 uur geleden
Bloomberg: China bereid tot actie als EU doorgaat met onderzoeken

BEIJING (ANP) - China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet. Dat valt volgens financieel persbureau Bloomberg op te maken uit een bericht op een aan Chinese staatsmedia gelieerd socialmedia-account.

7 uur geleden
Krant: Sony alleen geïnteresseerd in bezittingen Paramount

NEW YORK (ANP/RTR) - De filmtak van Sony en investeerder Apollo hebben geheimhoudingsovereenkomsten ondertekend die hen in staat stellen de boeken van Paramount te bekijken voorafgaand aan een mogelijk bod op bezittingen van de filmstudio. Maar ze zijn niet meer geïnteresseerd in een overname van Paramount als geheel, heeft The New York Times gehoord van ingewijden.

9 uur geleden
Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen vergunning Zaventem

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem, omdat Europese regels bij de totstandkoming ervan niet zouden zijn gerespecteerd. In de dit weekend aangekondigde bezwaarstap verwijst de luchtvaartmaatschappij naar dezelfde 'balanced-approach-procedure' waarover eerder rond Schiphol veel te doen was.

10 uur geleden
Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

12 uur geleden