Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen terughoudend door coronavrees

Beurzen terughoudend door coronavrees

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs liet donderdag een klein verlies zien. Ook de andere Europese beursgraadmeters deden een stapje terug. De toename van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en in de Chinese hoofdstad Peking bleef zorgen voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Bank of England, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Op het Damrak kwam technologiebedrijf TKH met een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 564,95 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 758,21 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent.

Grootste daler in de AEX was met staalmaker ArcelorMittal een verlies van ruim 3 procent. Telecomconcern KPN ging aan kop met een winst van 1,1 procent.

Sterkste stijger

TKH was de sterkste stijger in de MidKap met een winst van bijna 4 procent. Het bedrijf gaat snijden in de kosten vanwege de coronapandemie en neemt daarvoor een eenmalige last van 3 miljoen tot 5 miljoen euro. TKH kampt vooral bij zijn divisies voor de industrie en bouwoplossingen met teruglopende inkomsten. Lockdowns in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten in april en mei hadden volgens de technologiegroep een forse impact. In China is de bedrijvigheid van de onderneming weer goeddeels op peil.

Altice Europe daalde 2,1 procent. De Franse mediatak van het kabel- en telecombedrijf gaat als gevolg van de coronacrisis honderden banen schrappen. Vakbonden maken melding van 380 arbeidsplaatsen die bij NextRadioTV verdwijnen. NSI verloor 1,1 procent. De vastgoedinvesteerder heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met het Rijksvastgoedbedrijf voor het Bentinck Huis in Den Haag.

Gespannen

In Frankfurt zakte Wirecard 5 procent. Beleggers keken gespannen uit naar de uitgestelde jaarcijfers over 2019 die de Duitse betalingsverwerker later op de dag zal vrijgeven. De Britse zakenkrant Financial Times meldde in oktober vorig jaar dat Wirecard de omzet en winst op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. Volgens Wirecard is er geen sprake van boekhoudfraude.

De euro was 1,1245 dollar waard, tegen 1,1215 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse daalde 0,2 procent tot 37,90 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 40,81 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aantal mensen in de bijstand daalt niet langer

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal mensen met een bijstandsuitkering is na ruim twee jaar voorbij. Eind september waren er voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2021 meer mensen met een uitkering dan een jaar eerder, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

5 uur geleden
Mogelijke verzekeraarsfusie zorgt voor beroering op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Een mogelijke grote verzekeraarsfusie heeft woensdag voor beroering gezorgd op Wall Street. De grote Amerikaanse zorgverzekeraars Cigna en Humana zijn volgens verschillende Amerikaanse media namelijk in gesprek over een samensmelting. Beleggers denken dat dit slecht is voor de waardering van hun aandelen en zetten beide concerns behoorlijk lager. Cigna leverde ruim 8 procent aan beurswaarde in en Humana meer dan 5 procent.

7 uur geleden
Europese Commissie wil na coronacrisis meer rechten reiziger

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil reizigers beter beschermen tegen een nieuwe pandemie die de reiswereld lamlegt of andere calamiteiten. Zij wil bijvoorbeeld voorkomen dat vakanties en andere reizen, net als tijdens de coronacrisis, worden geannuleerd zonder dat de reiziger zijn geld kan terugkrijgen.

10 uur geleden
ASR trekt honderden miljoenen uit voor vergoeden woekerpolissen

UTRECHT (ANP) - ASR trekt honderden miljoenen euro's uit voor een nieuwe vergoeding van klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Daarover heeft de verzekeraar een overeenkomst gesloten met claimorganisaties ConsumentenClaim, Woekerpolis.nl, Woekerpolisproces, Wakkerpolis en de Consumentenbond. Zij hebben ASR beloofd om al hun claimprocedures tegen de onderneming stop te zetten.

11 uur geleden
Beleggers schrikken van nieuwe FDA-waarschuwing bij Philips

AMSTERDAM (ANP) - Philips was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam, maar het aanvankelijk forse koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf liep in de loop van de handelsdag wel wat terug. De koersval volgde op een nieuwe waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten. Beleggers schrokken daar erg van, waardoor het aandeel aan het begin van de handelsdag tot ruim 7 procent onderuit ging. Aan het eind van de sessie was het verlies teruggelopen tot een min van 3,7 procent.

11 uur geleden
Basel-comité werkt aan klimaatregels voor banken

BASEL (ANP/AFP) - Banken krijgen waarschijnlijk nieuwe regels opgelegd over de manier waarop ze informatie over klimaatrisico's delen. Het Basel Committee on Banking Supervision, een wereldwijd overlegorgaan voor bankentoezicht, heeft woensdag de eerste aanzet gegeven voor dit soort regels.

11 uur geleden
Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

NEW YORK (ANP) - General Motors behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Ook gaf GM weer een winstverwachting af voor het hele jaar. In oktober werd die verwachting nog ingetrokken als gevolg van de wekenlange staking bij het bedrijf. Door de kosten van de staking rekent GM nu wel op een wat lagere jaarwinst dan eerder werd voorzien. Het aandeel steeg desondanks zo'n 10 procent.

13 uur geleden