Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen stijgen door hoop op economisch herstel

Beurzen stijgen door hoop op economisch herstel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag stevig in het groen. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte cijfers over de activiteit in de industrie en dienstensector van de eurozone. Ook zorgde de verzekering van de Amerikaanse president Donald Trump dat de handelsdeal met China volledig intact is, voor opluchting bij beleggers. Trump reageerde daarmee op uitlatingen van zijn handelsadviseur Peter Navarro, die leek te suggereren dat het handelsakkoord van tafel was.

De AEX-index op Beursplein 5 kreeg er rond het middaguur 1,5 procent bij op 573,40 punten. De MidKap steeg 1,7 procent tot 764,42 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 2,1 procent aan.

Koploper in de AEX was verzekeraar Aegon met een winst van 6,5 procent. Unibail-Rodamco-Westfield klom 1,6 procent. Het winkelvastgoedfonds haalde 750 miljoen euro op met de plaatsing van obligaties. Het bedrijf heeft daarmee de beschikking over 12,7 miljard euro aan contanten en ongebruikte kredietlijnen. Biotechnologiebedrijf Galapagos stond onderaan met een verlies van 0,4 procent.

Aalberts

Aalberts voerde de stijgers in de MidKap aan met een winst van 5,5 procent dankzij een positief handelsbericht. De industrieel toeleverancier zag de autonome omzet in de eerste vijf maanden van dit jaar met 12 procent dalen vanwege de coronacrisis. Vanaf de laatste weken van mei ziet het bedrijf de orders en omzet echter weer toenemen. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij met een min van 0,8 procent.

Accsys steeg 7,5 procent bij de kleinere bedrijven na goed ontvangen jaarcijfers. Het houtbedrijf wist vorig boekjaar zijn omzet met een kwart op te voeren en de winstmarge te verbeteren. Heijmans won 2,7 procent. De bouwer gaat voor Rijkswaterstaat groot onderhoud uitvoeren aan de rijksweg A79. Het project heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro.

Wirecard

In Frankfurt veerde Wirecard (plus 15 procent) op. De Duitse betalingsverwerker raakte in de afgelopen dagen ruim 80 procent aan beurswaarde kwijt door een omvangrijk boekhoudschandaal. De onlangs opgestapte topman Markus Braun van Wirecard is gearresteerd. Sanofi verloor 0,4 procent in Parijs. De Franse farmaceut verwacht dat een van zijn mogelijke vaccins tegen Covid-19 op zijn vroegst in de eerste helft van volgend jaar is goedgekeurd.

De euro was 1,1286 dollar waard tegen 1,1257 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 41,00 dollar. Brentolie werd ook 0,7 procent duurder, op 43,37 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

24 minuten geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

29 minuten geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

1 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

3 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

3 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

4 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

4 uur geleden