Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen schuiven brexitzorgen aan de kant

Beurzen schuiven brexitzorgen aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers trokken zich op aan de positieve ontwikkelingen rond de coronavaccins en schoven de zorgen over de brexitonderhandelingen aan de kant. Op het Damrak werd Signify flink lager gezet na de bekendmaking van nieuwe doelstellingen door het verlichtingsbedrijf. Ook de Europese chipmaker STMicroelectronics moest het ontgelden na een update van de strategie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 619,80 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 909,26 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1 procent.

Signify (min 5,6 procent) was hekkensluiter in de MidKap. Het verlichtingsbedrijf wil de komende jaren zijn winstgevendheid verhogen en ook weer groeien. Dit jaar denkt Signify dat de omzet zal krimpen, vooral vanwege de coronacrisis. Het concern had nog geen verwachtingen voor 2020 uitgesproken door de onzekerheid rond corona. Volgens analisten van ING vielen de prognoses voor dit jaar tegen.

Aegon

Verzekeraar Aegon, die donderdag een beleggersdag houdt, was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 3,5 procent, dankzij een positief analistenrapport van KBC Securities. Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway en olie- en gasconcern Shell volgden met plussen van ruim 2 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM sloot de rij met een min van 0,9 procent.

Chipmachinemaker ASML daalde 0,8 procent, na tegenvallend nieuws van STMicroelectronics. De Europese chipmaker kelderde ruim 11 procent in Parijs nadat het bedrijf liet weten zijn omzetdoel van 12 miljard dollar per jaar uit te stellen tot 2023.

UBS

Op de lokale markt klom JDE Peet's 0,2 procent. Het koffie- en theeconcern promoveert op 21 december naar de MidKap. Het bedrijf achter Douwe Egberts neemt de plek in van bouwbedrijf BAM (min 3,1 procent), dat naar de index voor kleinere beursfondsen degradeert.

UBS klom 0,2 procent in Z├╝rich. De Zwitserse bank liet weten kennis te hebben genomen van het feit dat oud-topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk wordt vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank. Hamers is inmiddels topman van UBS. De Zwitserse bank stelt er vertrouwen in te hebben dat Hamers zijn functie kan blijven vervullen. Het aandeel ING steeg 1,4 procent in Amsterdam.

De euro was 1,2131 dollar waard, tegenover 1,2110 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 46,03 dollar. Brentolie kostte ook 0,9 procent meer, op 49,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

20 minuten geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

2 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

2 uur geleden
Britse overheid 1,4 miljard kwijt aan fraude bij coronaleningen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse overheid heeft banken 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) uitgekeerd omdat er mogelijk is gefraudeerd met coronaleningen door mkb'ers. Het gaat om leningen waarvoor de overheid volledig garant stond.

2 uur geleden
Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

3 uur geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

3 uur geleden
Advies aan hoogste rechter: bestelknop bol is duidelijk genoeg

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol was duidelijk genoeg met de tekst op zijn bestelknop. Een klant koos er bij het bestellen voor om achteraf te betalen, klikte op de knop "bestelling plaatsen" en heeft vervolgens niet betaald. In een advies aan de Hoge Raad noemt de advocaat-generaal de tekst op de bestelknop concreet genoeg, dus moet de klant volgens de juridisch adviseur alsnog aan bol betalen.

3 uur geleden