Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen schudden virusvrees af

Beurzen schudden virusvrees af

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen veerden vrijdag stevig op. Beleggers lijken vertrouwen te hebben in de maatregelen van China om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde tevens dat het nog te vroeg is om de uitbraak van het virus uit te roepen tot internationale noodsituatie. Meevallende industriecijfers van de eurozone zorgden eveneens voor optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 dikte rond het middaguur 1,7 procent aan tot 615,79 punten. De hoofdindex bleef daarmee vrijwel vlak op weekbasis. De MidKap won 0,8 procent tot 939,34 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 1,6 procent.

Alle 25 AEX-fondsen stonden in het groen. Sterkste stijger was speciaalchemiebedrijf DSM met een winst van 2,4 procent. Chipmachinemaker ASML klom 1,8 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse chipreus Intel. Ook andere chipbedrijven zaten in de lift. In Amsterdam steeg Besi 1,5 procent. STMicroelectronics klom 1,1 procent in Parijs en in Frankfurt won Infineon 1,4 procent.

Bayer

Bodemonderzoeker Fugro was koploper in de MidKap met een plus van 2,8 procent. Takeaway (min 1,9 procent) stond onderaan. De megafusie met het Britse Just Eat loopt volgens de maaltijdbezorger een week vertraging op vanwege een onderzoek van de Britse concurrentiewaakhond CMA. Eerder verklaarde de toezichthouder nog dat een onderzoek niet nodig was.

In Frankfurt won Bayer 3,2 procent. Het Duitse chemieconcern is naar verluidt in onderhandeling om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor zo'n 10 miljard dollar.

Rémy Cointreau

De maker van netwerkapparatuur Ericsson daalde 5,6 procent in Stockholm na tegenvallende kwartaalcijfers. In Parijs vielen de omzetcijfers van supermarktconcern Carrefour (plus 4,7 procent) in de smaak. Drankenproducent Rémy Cointreau bleef afgelopen kwartaal last houden van de protesten in Hongkong en zakte 8,6 procent.

De euro was 1,1036 dollar waard tegen 1,1041 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent in prijs tot 55,28 dollar. Brentolie werd eveneens 0,6 procent goedkoper, op 61,69 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Schiphol verwacht 10 procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de meivakantie, die komend weekend begint, 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Vanaf 26 april vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol.

9 minuten geleden
Heineken, KPN en ASMI centraal op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van bierbrouwer Heineken, telecomconcern KPN en chiptoeleverancier ASMI. Heineken verkocht afgelopen kwartaal meer bier en zag de omzet stijgen. In alle regio's van het bedrijf was sprake van groei. Volgens topman Dolf van den Brink blijven de economische omstandigheden uitdagend en onzeker, maar houdt Heineken vast aan zijn jaarverwachtingen.

10 minuten geleden
KPN verhoogt winstverwachting door overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - Telecombedrijf KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst en omzet geboekt. Bovendien heeft het concern zijn winstverwachting voor heel 2024 verhoogd als gevolg van de overname van branchegenoot Youfone.

27 minuten geleden
ConsumentenClaim begint actie tegen Apple voor trage iPhones

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten die een iPhone 6, 7 en SE van Apple hebben gekocht hebben recht op compensatie voor de schade die ze hebben geleden door de bewuste vertraging van deze modellen door het Amerikaanse techconcern. Dat meldt ConsumentenClaim die samen met Stichting Aequitas Belangenbehartiging een claim is gestart tegen Apple.

1 uur geleden
Trump krijgt voor miljard dollar extra aandelen in zijn mediagroep

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse voormalige president Donald Trump krijgt extra aandelen in zijn mediagroep, ter waarde van meer dan een miljard dollar naar de huidige koers.

3 uur geleden
Boerenorganisaties komen met crisisplan voor mestaanpak

DEN HAAG (ANP) - Verschillende boerenorganisaties zijn met een crisisplan gekomen voor een Nederlandse mestaanpak. LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide stellen voor dat boeren vrijwillig hun veestapel inkrimpen en daar dan een jaarlijkse vergoeding voor krijgen.

8 uur geleden
Tesla wil goedkopere elektrische auto eerder op de markt brengen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

9 uur geleden