Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York sluiten overwegend in het groen

Beurzen New York sluiten overwegend in het groen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend met winst de handelsdag uitgegaan. Beleggers op Wall Street verwerkten een toespraak van president Jerome Powell van de Federal Reserve, waarin hij onder meer aankondigde dat de Amerikaanse centrale bank het inflatiebeleid gaat versoepelen. Daaruit viel op te maken dat de Fed de rente langere tijd niet zal verhogen. Daarnaast kwamen er nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen en economische krimp in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 28.492,27 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3484,55 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 11.625,33 punten.

Powell sprak op het jaarlijkse symposium van de Fed dat traditioneel wordt gehouden in Jackson Hole in de staat Wyoming. De bijeenkomst werd dit jaar vanwege het coronavirus virtueel georganiseerd. Volgens Powell gaat de Fed voortaan mikken op een inflatie die gemiddeld rond de 2 procent schommelt, wat impliceert dat ruimte wordt gelaten voor een inflatie die voor bepaalde periodes hoger ligt dan dat niveau.

Economie VS

De economie van de VS is in het tweede kwartaal minder hard gekrompen dan eerder het geval leek. De neergang wordt nu geschat op 31,7 procent, waar eerder nog uit werd gegaan van een min van 32,9 procent. Het gaat nog wel altijd om de sterkste krimp van 's werelds grootste economie ooit gemeten. Het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is vorige week met bijna 100.000 gedaald ten opzichte van een week eerder.

Microsoft steeg 2,5 procent, na berichten dat het softwareconcern de mogelijke koper gaat worden van de Amerikaanse tak van filmpjesapp TikTok. Supermarktketen Walmart (plus 4,5 procent) zou zich achter Microsoft hebben geschaard in de overnamepoging. Ook softwareproducent Oracle (min 0,5 procent) zou een bod hebben gedaan. Naar verluidt kan een deal rond TikTok binnen een paar dagen worden aangekondigd.

Koersen

Tiffany won 1,4 procent. De juweliersketen heeft in het tweede kwartaal weer winst behaald. Ook cosmeticabedrijf Coty (min 8 procent) gaf een kijkje in de boeken.

Verder stond Abbott Laboratories in de belangstelling. Geneesmiddelenautoriteit FDA heeft haar goedkeuring verleend voor een door het bedrijf ontwikkelde coronatest. Abbott klom 8 procent. Vliegtuigbouwer Boeing noteerde een plus van 1,3 procent. Het Europese luchtvaartagentschap EASA zal begin september in Canada testvluchten met de aangepaste Boeing 737 MAX uitvoeren.

De euro was 1,1820 dollar waard tegen 1,1827 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 42,98 dollar. Brentolie daalde 1,2 procent in prijs tot 45,08 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

4 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

5 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

6 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

6 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

7 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

8 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

9 uur geleden