Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York openen met winst, Harley-Davidson fors hoger

Beurzen New York openen met winst, Harley-Davidson fors hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsmaand november, waarbij de leidende Dow-Jonesindex kortstondig boven de 36.000 punten ging. De beurshandel op Wall Street staat deze week vooral in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve en het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson was een opvallende stijger na het nieuws dat de Verenigde Staten en de Europese Unie hun conflict over importheffingen op staal en aluminium hebben bijgelegd.

De Dow stond kort na aanvang 0,5 procent hoger op 35.979 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 4613 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 15.512 punten. Daarmee werden nieuwe records behaald door de hoofdgraadmeters op Wall Street.

De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Naar verwachting gaat de Amerikaanse koepel van centrale banken een begin bekendmaken van de afbouw van zijn coronasteunmaatregelen voor de economie. Het banenrapport wordt vrijdag gepubliceerd.

Motorfietsen

Het aandeel Harley-Davidson ging ruim 8 procent vooruit. Door de deal tussen de VS en de EU hoeft het bedrijf geen hoge tarieven betalen bij de export van motorfietsen naar de Europese markt. De EU schrapt ook strafheffingen op Amerikaanse whiskey. Brown-Forman, het moederbedrijf van Jack Daniel's, won 3,5 procent aan waarde.

Onlinegameplatform Roblox stond ook in de belangstelling met een min van 3,3 procent. De storing bij het bedrijf is opgelost. Roblox, dat vooral populair is onder jonge kinderen, kampte twee dagen met een storing.

Energiedrankjes

Coca-Cola (min 0,3 procent) liet weten de maker van energiedrankjes BodyArmor volledig in te lijven voor een bedrag van 5,6 miljard dollar om zo beter de concurrentie aan te gaan met het merk Gatorade van rivaal PepsiCo. Het is de grootste overname door Coca-Cola ooit.

Onlinereisbureau Trivago kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en werd beloond met een koerswinst van 8 procent. Het bedrijf profiteerde van de reisversoepelingen. Branchegenoten Expedia en Booking.com liftten mee met winsten tot meer dan 2 procent.

Bedrijvigheid

Na opening komen de marktonderzoekers Markit en ISM met cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie.

De euro was 1,1577 dollar waard, tegen 1,1555 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 84,75 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 85,01 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

26 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

53 minuten geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

1 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

1 uur geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

1 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

1 uur geleden
Illegale goksites moeilijker te herkennen na reclameverbod

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee derde van de mensen die onlinekansspelen speelt, kan een legale goksite niet onderscheiden van een illegale. Dat komt naar voren uit onderzoek van Ipsos I&O naar de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinekansspelmarkt. Volgens directeur Peter-Paul de Goeij van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) komt dat onder meer door het verbod op gokreclames op tv, radio en in kranten.

2 uur geleden