Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York lager ondanks meevallende WW-cijfers

Beurzen New York lager ondanks meevallende WW-cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager geopend, na de plussen een dag eerder. Beleggers op Wall Street kregen meevallende cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen voorgeschoteld en kwartaalresultaten van onder meer telecom- en mediaconcern AT&T en luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines. Verder werd het nieuws verwerkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn monetair beleid voorlopig onveranderd laat.

De uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten kwamen vorige week uit op 547.000, wat lager is dan een week eerder en ook minder dan economen hadden verwacht. Het is bovendien het laagste niveau sinds de uitbraak van de coronapandemie. Het cijfer geeft aan dat de arbeidsmarkt in de VS verder aan het herstellen is van de coronacrisis. Kort na opening komen er ook nog gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel een verlies van 0,4 procent op 34.004 punten. De brede S&P 500 ging 0,3 procent omlaag naar 4.163 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 13.928 punten.

Mobiele abbonees

AT&T stond ruim 4 procent hoger. Het bedrijf kreeg er meer mobiele abonnees bij dan verwacht. Ook het aantal klanten voor zijn streamingdienst HBO Max nam verder toe. AT&T gaat met HBO Max de strijd aan met Netflix en Disney+. Netflix ging 0,3 procent omlaag, na een dag eerder ook al flink te zijn gedaald door sterk tegenvallende cijfers over de aanwas van nieuwe klanten in het eerste kwartaal.

Southwest Airlines klom 0,6 procent. De maatschappij zag de omzet in de afgelopen periode sterk dalen door de aanhoudende malaise in de luchtvaart door de coronapandemie, waardoor veel minder wordt gevlogen. Southwest zei wel dat de boekingen aantrekken dankzij de vaccinaties. Branchegenoot American Airlines opende eveneens de boeken en daalde 1,4 procent.

Andere bedrijven met kwartaalpublicaties waren bijvoorbeeld witgoedproducent Whirlpool (plus 2,3 procent), restaurantketen Chipotle Mexican Grill (plus 0,4 procent) en huizenbouwer DR Horton (min 2,6 procent).

Meer uit Financieel

Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies

WAGENINGEN (ANP) - De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

10 minuten geleden
Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

41 minuten geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

42 minuten geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

1 uur geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

1 uur geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

1 uur geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

2 uur geleden