Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York hoger na cijfers banken en economie VS

Beurzen New York hoger na cijfers banken en economie VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Beleggers verwerken kwartaalresultaten van de grote banken Bank of America en Citigroup, vermogensbeheerder BlackRock en snack- en frisdrankproducent PepsiCo. Daarnaast kwamen er beter dan verwachte gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en uitkeringsaanvragen. De aandacht blijft ook uitgaan naar het handelsplatform voor digitale munten Coinbase, dat woensdag zijn debuut op Wall Street maakte.

Bank of America (min 1,9 procent) zag de winst in het eerste kwartaal verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. De bank profiteerde van sterk stijgende beurskoersen en kon net als concurrenten veel geld vrijmaken aan reserves die eerder apart waren gezet voor leningen die vanwege de coronacrisis mogelijk niet zouden worden afgelost. Citigroup klom 1,4 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

BlackRock won 2,5 procent. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot dik 9 biljoen dollar. Dat is het hoogste niveau ooit, dankzij de hard oplopende aandelenkoersen.

PepsiCo

PepsiCo kreeg er 0,1 procent bij. Het bedrijf bleef profiteren van een goede verkoop van snacks zoals chips van Lay's en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos tijdens de lockdowns. Daardoor wist PepsiCo hogere resultaten te boeken. Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines opende eveneens de boeken en verloor 2,1 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een plus van 0,7 procent op 29.642 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,7 procent tot 4154 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 14.014 punten.

Crypto

Coinbase ging 4 procent omhoog. Het grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptomunten als bitcoins bereikte woensdag kortstondig een waarde van ruim 100 miljard dollar.

De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten namen in maart met bijna 10 procent toe vergeleken met een maand eerder, geholpen door de coronasteuncheques van de overheid aan huishoudens. Daarnaast namen de wekelijkse uitkeringsaanvragen sterker af dan verwacht. De Amerikaanse industrie produceerde verder in maart meer dan een maand eerder.

Dell

Verder was er nog overnamenieuws. De maker van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific neemt voor 17,4 miljard dollar het bedrijf PPD over, dat onder meer actief is met het testen van geneesmiddelen. Het aandeel PPD sprong ruim 7 procent omhoog. Thermo won 2,5 procent.

Tenslotte liet computermaker Dell Technologies een plus optekenen van 4,6 procent. Dell gaat zijn meerderheidsbelang in cloudbedrijf VMWare afsplitsen. Daardoor ontstaan twee volledig aparte beursgenoteerde bedrijven. Met de deal kan Dell miljarden ophalen om zijn hoge schuld te verlagen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Industriële ondernemers verwachten dit jaar meer te investeren

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers in de industrie verwachten dat zij dit jaar meer zullen investeren in gebouwen, machines, vervoersmiddelen, computers en andere materiële zaken. Vorig jaar zijn vanwege de coronacrisis veel investeringen uitgesteld en die worden nu alsnog gedaan, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

46 minuten geleden
Dow-Jonesindex voorbij 35.000 punten, maar eindigt toch in de min

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex op de beurzen in New York heeft maandag voor het eerst ooit boven de 35.000 punten gestaan. Maar later zakte het sentiment van beleggers op Wall Street toch wat in, waardoor de toonaangevende graadmeter alsnog met een klein koersverlies de handel uit ging. Vooral techfondsen moesten het ontgelden bij beleggers door zorgen over de inflatie. Wanneer die hard oploopt zou dat namelijk kunnen betekenen dat de Federal Reserve de rente sneller gaat verhogen, en dat zou vooral voor techaandelen ongunstig zijn.

5 uur geleden
'Opnieuw topoverleg Witte Huis over chiptekort auto-industrie'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse overheid plant naar verluidt nieuw topoverleg met bedrijven die te maken hebben met het wereldwijde chiptekort, waaronder grote chipfabrikanten en Amerikaanse autoconcerns. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat bedrijven als Intel, TSMC, Samsung Electronics, Google, Amazon, General Motors (GM) en Ford zijn uitgenodigd om later deze maand over de problemen te praten.

6 uur geleden
'Belangrijke oliepijpleiding VS waarschijnlijk nog dagen plat'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele dagen tot de belangrijkste oliepijplijn naar de Amerikaanse oostkust weer in bedrijf is. Het bedrijf Colonial Pipelines werd eind vorige week gehackt en zette uit voorzorg daarop een aantal systemen uit. Daardoor kwam de oliedistributie stil te liggen. De onderneming denkt dat de meeste systemen tegen het einde van deze week weer moeten werken.

7 uur geleden
Brussel zet tweede juridische stap tegen vaccinmaker AstraZeneca

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie begint dinsdag een tweede juridische procedure tegen de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca. Er loopt al een kort geding waarin het dagelijks EU-bestuur snelle levering van de beloofde Covid-19-vaccins eist. Bij de langere bodemprocedure is de rechter niet gebonden aan de uitspraak van het kort geding en kan schadevergoeding worden toegewezen.

7 uur geleden
PostNL grote verliezer op beurs ondanks sterk coronakwartaal

AMSTERDAM (ANP) - PostNL was maandag een grote verliezer op de Amsterdamse beurs. Beleggers zetten het aandeel fors lager na het verschijnen van de kwartaalcijfers. De post- en pakketbezorger deed weliswaar goede zaken doordat er veel meer online werd gewinkeld vanwege de coronapandemie. Maar het bedrijf denkt dat een groot deel van die inkomsten eenmalig zal zijn. Ook kampte het aandeel met een adviesverlaging door analisten van de Belgische bank KBC.

10 uur geleden
'Uitstel pensioenwet is tegenvaller voor veel gepensioneerden'

UTRECHT (ANP) - Het uitstel van de invoering van de wet die het nieuwe pensioenstelsel regelt, is volgens vakbond CNV een "hard gelag" voor veel gepensioneerden. Die zouden nu nog een jaar langer moeten wachten op een mogelijke verhoging van hun pensioen. "Een stevige tegenvaller voor veel gepensioneerden die al jaren op de nullijn zitten", zo reageert de teleurgestelde vicevoorzitter en pensioenonderhandelaar van CNV, Patrick Fey.

10 uur geleden