Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York gemengd het weekend in

Beurzen New York gemengd het weekend in

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een gemengd beeld gesloten. Nervositeit over mogelijk te ver doorgeschoten beurswaarderingen voor techfondsen zorgden voor een wisselvallige handel, waarbij deze week forse winsten en verliezen elkaar constant afwisselden.

Technologiebeurs Nasdaq eindigde de week dan ook in mineur met een verlies van 0,6 procent tot 10.853,55 punten, wat neerkomt op een daling van ruim 7 procent in de afgelopen twee weken. De Dow-Jonesindex eindigde de laatste dag van de handelsweek 0,5 procent hoger op 27.665,64 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3340,97 punten.

Grote techfondsen als Apple, Microsoft, Amazon en Facebook verloren tot 1,9 procent. Autofabrikant Tesla pluste 0,4 procent. De maker van elektrische voertuigen gaat vanuit zijn megafabriek in Shanghai auto’s exporteren naar onder meer Europa. Ook Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland worden vanuit de Chinese fabriek bevoorraad.

Een andere maker van elektrische auto's, Nikola, ging opnieuw hard onderuit na de aantijgingen van bedrog door een investeerder die speculeert op een koersdaling. De topman van Nikola verweerde zich tegen de beschuldigingen dat het bedrijf was gebouwd op leugens, maar beleggers leken een inhoudelijke weerlegging te missen. Het aandeel zakte 14,5 procent.

Kroger

De Amerikaanse supermarktketen Kroger verloor 1,1 procent, ondanks kwartaalcijfers die beter waren dan in doorsnee verwacht. Ook softwareconcern Oracle (min 0,6 procent) kwam met kwartaalcijfers en meldde een gestegen omzet en winst.

De euro was 1,1840 dollar waard, tegen 1,1831 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 37,46 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 39,88 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

2 uur geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

6 uur geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

6 uur geleden
KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (AFN/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

7 uur geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

8 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

8 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

8 uur geleden