Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York flink lager door zorgen over Delta-variant

Beurzen New York flink lager door zorgen over Delta-variant

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met behoorlijke koersverliezen geopend. Net als in Europa zijn beleggers op Wall Street bezorgd dat het economisch herstel van de coronacrisis wordt ondermijnd door de snelle verspreiding van de besmettelijke Delta-variant. Onder meer luchtvaartbedrijven en cruisemaatschappijen stonden flink in het rood omdat de Delta-variant voor hernieuwde reisbeperkingen kan zorgen. Verder kwamen tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt naar buiten.

Luchtvaartondernemingen als Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines leverden tot 2,3 procent in. Cruise-aanbieders Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean zakten tot 3,6 procent en onlineboekingssites Expedia en Booking.com daalden tot bijna 4 procent.

Ook de bankensector had het lastig door onzekerheid over het economisch herstel. Zo lieten grote banken als Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo minnen tot 2,3 procent optekenen.

Dow-Jonesindex

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na opening 1.1 procent lager op 34.315 punten. De brede S&P 500 ging 1,2 procent omlaag tot 4304 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,5 procent tot 14.448 punten.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week licht is gestegen naar 373.000. Er was juist op een daling tot 350.000 WW-aanvragen gerekend door economen.

Alphabet

Google-moeder Alphabet werd 1,1 procent lager gezet. Een groep van 37 Amerikaanse procureurs-generaal klaagt Google aan wegens vermeende praktijken die concurrentie verstoren. De aanklacht stelt dat Google een monopolie heeft op de markt voor de distributie van apps voor het Android-besturingssysteem, dat het zelf bezit en ontwikkelt, en dat door de meeste smartphones ter wereld wordt gebruikt.

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global zette zijn zware neergang van de afgelopen dagen voort met een verlies van 6 procent. De Chinese autoriteiten treden steeds strenger op tegen technologiebedrijven zoals Didi en dat maakt beleggers nerveus. Webwinkel Alibaba moest dik 3 procent inleveren.

Meer uit Financieel

Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

35 minuten geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

1 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

2 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

4 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

4 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

5 uur geleden