Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York boeken bescheiden winst

Beurzen New York boeken bescheiden winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met bescheiden winsten de handel uitgegaan. Vooral technologiebedrijven waren gewild, terwijl bedrijven die meebewegen op de bredere economie slechter presteerden. Beleggers verwerkten tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, maar zagen ook dat de huizenverkoop voor het eerst in vijf maanden was toegenomen. Opnieuw kwam een keur aan bedrijven met kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 34.823,35 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 4.367,48 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 14.684,60 punten.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een WW-uitkering steeg vorige week onverwacht met 419.000, terwijl economen in doorsnee op een daling naar 350.000 aanvragen hadden gerekend. Het cijfer kan erop wijzen dat het herstel op de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten van de coronacrisis aan het afzwakken is door de opmars van de Delta-variant.

Texas Instruments

Het aandeel Texas Instruments ging 5,3 procent omlaag. Het bedrijf kwam met sterke kwartaalresultaten, maar waarschuwde wel dat de cijfers in het derde kwartaal kunnen tegenvallen. AT&T won 0,2 procent dankzij beter dan verwachte prestaties in de afgelopen periode.

Ook de luchtvaart kreeg aandacht. American Airlines behaalde in het tweede kwartaal voor het eerst sinds de coronacrisis een positieve kasstroom en een nettowinst. De ticketverkoop herstelde zich ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar doordat Amerikanen weer vaker binnen de VS een vlucht boekten. Beleggers hadden op meer gehoopt en zetten het aandeel ruim 1,1 procent lager. Branchegenoot Southwest Airlines kwam ook met cijfers en daalde 3,5 procent.

Whirlpool

Andere bedrijven die de boeken openden waren witgoedproducent Whirlpool (min 1,2 procent), chemieconcern Dow (plus 1,3 procent), huizenbouwer DR Horton (min 2 procent) en biotechnoloog Biogen (plus 1,1 procent).

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global ging ruim 11 procent onderuit. Chinese toezichthouders overwegen "ongekende" maatregelen op te leggen aan Didi. Peking probeert al langer grote Chinese technologieconcerns aan banden te leggen.

De euro was 1.1768 dollar waard, tegenover 1,1774 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 2 procent in waarde tot 71,71 dollar. Brentolie werd 1,9 procent duurder tot 73,60 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

2 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

17 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

21 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

22 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

23 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

23 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

1 dag geleden