Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen lager in afwachtende handelssessie

Beurzen lager in afwachtende handelssessie

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten verliezen zien. Beleggers keken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken Citigroup en JPMorgan Chase. Ook lanceert techgigant Apple later op de dag zijn nieuwe iPhone-modellen. Op het Damrak kwamen apothekersbedrijf Fagron en snellaadbedrijf Fastned met kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 570,73 punten. De MidKap zakte 0,9 procent tot 847,67 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,6 procent.

De banken ABN AMRO en ING waren de grootste dalers bij de hoofdfondsen op het Damrak, met minnen van 2,9 procent en 2,4 procent. Unibail-Rodamco-Westfield ging op kop met een plus van 2,5 procent. Het winkelvastgoedfonds heeft het kantoorgebouw SHiFT in de regio Parijs voor 620 miljoen euro verkocht aan een groep Franse institutionele investeerders.

Fagron

In de MidKap sloot Fagron de rij met een verlies van ruim 7 procent. De toeleverancier aan apotheken wist de kwartaalomzet op te voeren, met name in Latijns-Amerika en Noord-Amerika. De impact van het coronavirus bleef daarbij beperkt. Het bedrijf gaat ervan uit dat de economische onzekerheid blijft aanhouden en neemt maatregelen om de kosten te verlagen. Analisten van KBC Securities verlaagden het advies voor het aandeel.

Op de lokale markt steeg Fastned 6,7 procent. Het snellaadbedrijf voelt zich in zijn groei geremd doordat veel Nederlanders met elektrische auto's de laatste tijd vanuit huis werken. Desondanks stegen de opbrengsten gerelateerd aan het opladen van elektrische auto's afgelopen kwartaal en nam het klantenbestand toe.

Ceconomy

A.P. Møller-Maersk daalde 0,5 procent in Kopenhagen. De Deense containervervoerder schroefde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar op dankzij een herstel van de vraag en kostenmaatregelen. In Frankfurt won Ceconomy 1 procent. Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn verwacht dat de bedrijfsresultaten dit jaar flink boven verwachting uitkomen. Het bedrijf zag de verkopen groeien door het toenemende aantal klanten dat naar de winkels kwam. Door de coronacrisis nam het aantal onlineverkopen ook al fors toe.

De euro was 1,1782 dollar waard, tegenover 1,1808 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 39,47 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 41,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

57 minuten geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

3 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

3 uur geleden