Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen lager in afwachtende handel

Beurzen lager in afwachtende handel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen deden woensdag overwegend een stapje terug. Beleggers bleven voorzichtig, in afwachting van de ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese tarievenstrijd. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt, en de Britse verkiezingen op donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent in de min op 597,15 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 885,60 punten. Parijs en Londen verloren tot 0,2 procent. Frankfurt won 0,2 procent.

Ahold Delhaize sloot de rij bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,5 procent. Het supermarktconcern investeert de komende jaren 480 miljoen dollar om de leveringsketen voor zijn supermarkten aan de Amerikaanse oostkust volledig in eigen hand te krijgen. Koploper was biotechnoloog Galapagos met een winst van 2 procent.

Arcadis

Bij de middelgrote bedrijven steeg Arcadis ruim 5 procent. ING zette het advies- en ingenieursbureau op zijn favorietenlijst. Ook kreeg Arcadis een opdracht van spoorbeheerder ProRail. Basic-Fit verloor 1,5 procent. Investeerder 3i heeft een belang van 6,2 procent in de uitbater van sportscholen verkocht aan institutionele beleggers.

Ajax raakte 8,1 procent kwijt bij de kleinere bedrijven. De beursgenoteerde voetbalclub overwintert niet in de Champions League na het verlies van zijn laatste groepsduel tegen Valencia. Op de lokale markt klom Prosus 1 procent. De techinvesteerder wordt op 23 december opgenomen in de AEX-index ten koste van maaltijdbezorger Takeaway.com (plus 1,2 procent). Navigatiebedrijf TomTom, dat uit de MidKap verdwijnt, daalde 0,3 procent.

Credit Suisse

Inditex dikte 2 procent aan in Madrid. Het Spaanse moederbedrijf van kledingketens als Zara en Bershka behaalde in de eerste negen maanden van zijn boekjaar meer omzet en winst. In Zürich zakte Credit Suisse 0,4 procent. De Zwitserse bank schrapt zijn winstdoelstellingen voor dit en volgend jaar.

De euro was 1,1080 dollar waard tegen 1,1090 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 58,96 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in prijs tot 64,02 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

17 minuten geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

1 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

2 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

2 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

3 uur geleden
EU onderzoekt verslavende werking Insta en Facebook op kinderen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie denkt dat Instagram en Facebook kinderen verslaafd maken. Dat is tegen de Europese regels die internetbedrijven voorschrijven dat ze bijvoorbeeld kinderen moeten beschermen. De commissie heeft een officieel onderzoek ingesteld.

4 uur geleden
Post sturen duurder, kwaliteit bezorging gaat achteruit, ziet ACM

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer gaan betalen voor het sturen van post, maar de kwaliteit van de bezorging is achteruitgegaan. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar jaarlijkse Post- en pakketmonitor. De toezichthouder zegt veel klachten te krijgen over post en pakketten die te laat of onzorgvuldig worden bezorgd.

4 uur geleden