Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen in New York sluiten met winsten

Beurzen in New York sluiten met winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geëindigd. Vanuit China kwamen signalen dat er meer overheidsmaatregelen op til zijn om de economische pijn van het nieuwe coronavirus te verzachten. Beleggers verwerkten daarnaast de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 29.348,03 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3386,15 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 9817,18 punten. Die laatste twee graadmeters sloten daarmee op recordhoogtes.

China werkt naar verluidt aan reddingsplannen voor bedrijven in sectoren die het door het Wuhan-virus zwaar hebben. Ook zou er worden gewerkt aan de overname van het Chinese conglomeraat HNA door de overheid, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Federal Reserve

Uit de notulen van de Federal Reserve bleek dat beleidsmakers van de centralebankenkoepel nog geen haast hebben met een eventuele renteverhoging. In de nieuw gepubliceerde verslagen noemden beleidsmakers de rente voorlopig passend, terwijl ze iets optimistischer werden over de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten.

Bij de bedrijven kelderde aanbiedingensite Groupon ruim 44 procent. Het bedrijf rapporteerde een gedaalde omzet en operationele winst in het vierde kwartaal. Daarnaast maakte de onderneming bekend zich voortaan uitsluitend te richten op uitjes, en niet meer op kortingen voor goederen.

Tesla

Navigatiedienstverlener Garmin behaalde vorig jaar een recordomzet en kondigde aan zijn dividend te verhogen. Het aandeel eindigde 6,7 procent in de plus. Elanco Animal Health verloor 1,6 procent. De maker van diergeneesmiddelen leed in zijn vierde kwartaal een nettoverlies op een lagere omzet, maar hield vast aan zijn prognose voor 2020.

Automaker Tesla maakte een koerssprong van bijna 7 procent. Zakenbank Piper Sandler heeft het koersdoel voor het aandeel flink verhoogd en wijst daarbij op groeimogelijkheden bij Tesla's activiteiten rond zonne-energie en batterijopslag.

De euro was 1,0809 dollar waard, tegen 1,0790 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 53,28 dollar. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 59,03 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Douglas stijgt fors bij beursgang op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - CVC Capital Partners is vrijdag hard gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro. Dat is een kwart meer dan de introductieprijs van 14 euro per aandeel.

43 minuten geleden
KLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

AMSTELVEEN (ANP) - KLM-medewerkers mogen binnenkort ook sneakers onder hun uniform dragen tijdens het werk. De meeste vrouwelijke medewerkers dragen nu nog hakken, maar vanaf 6 mei mogen ze ook kiezen voor een sportieve schoen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Luchtvaartnieuws. Volgens de vliegtuigmaatschappij zorgt dit voor meer comfort tijdens het werk en draagt het bij aan het welzijn van de medewerkers.

45 minuten geleden
Lagere gasprijzen drukken winst TotalEnergies

PARIJS (ANP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Door de milde winter en goed gevulde gasopslagen in Europa lagen de prijzen voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) veel lager, wat de resultaten van het Franse energiebedrijf drukte.

58 minuten geleden
Mijnbouwer Anglo American wijst miljardenbod BHP af

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Mijnbouwer Anglo American heeft het overnamevoorstel van zijn grotere concurrent BHP afgewezen. Volgens het bestuur van het Britse en Zuid-Afrikaanse bedrijf is het bod te laag. BHP, het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, bevestigde donderdag zijn rivaal te willen kopen voor 31,1 miljard pond. Dat is ruim 36 miljard euro.

1 uur geleden
Aandacht voor beursgang moederbedrijf Douglas op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de beursgang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De in Luxemburg gevestigde eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling, verwacht in totaal 2,3 miljard euro op te halen. De introductieprijs bedraagt 14 euro per aandeel. Het gaat om een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5.

1 uur geleden
Basic-Fit ziet aantal sportschoolgangers toenemen

HOOFDDORP (ANP) - Basic-Fit heeft er in de eerste maanden van het jaar meer sportschoolgangers bijgekregen. De beursgenoteerde fitnessketen profiteerde onder meer van een verdere uitbreiding van het aantal vestingen. Topman René Moos spreekt van een "goede start van het jaar", want ook de omzet liep duidelijk op.

1 uur geleden
Europese markt zit verkopen verlichtingsbedrijf Signify dwars

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal duidelijk last gehad van problemen op de Europese markt. Particulieren en bedrijven kochten veel minder producten van de voormalige lichtdivisie van Philips. Daarbij speelde onder andere een verbod op tl-buizen en vergelijkbare lampen het bedrijf parten.

2 uur geleden