Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen in greep virusvrees

Beurzen in greep virusvrees

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. Naast de bedrijfsresultaten hielden beleggers de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Het virus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte. De vrees voor een uitbraak van het virus zorgde onder meer voor koersdruk bij de Europese verkopers van luxegoederen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent in de min op 608,70 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 938,23 punten. Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1,2 procent.

In Parijs zakten de Franse modehuizen Kering, Hermès en LVMH tot 3,6 procent door de zorgen over een verdere verspreiding van het coronavirus in de belangrijke Chinese markt. Het Zwitserse Richemont verloor 3,5 procent.

Air France-KLM

Grootste daler in de AEX was bierbrouwer Heineken met een verlies van 4,4 procent na berichten over dalende bierverkopen in Vietnam. Een harde aanpak van drankrijders zorgt voor een scherpe daling van de bierconsumptie in het land. Biotechnoloog Galapagos was de sterkste stijger met een winst van 1 procent.

In de MidKap zakte Air France-KLM ruim 2 procent. Volgens persbureau Reuters zou de luchtvaartcombinatie een belang willen nemen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Pharming won 1,3 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek waar het medicijn Ruconest wordt geproduceerd.

EasyJet

De Britse budgetvlieger easyJet steeg 5 procent in Londen na een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van problemen bij concurrenten, zoals het wegvallen van touroperator Thomas Cook. In Frankfurt klom modehuis Hugo Boss 5,1 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal. UBS verloor 5 procent in Zürich. De Zwitserse bank verlaagde de doelstellingen voor de middellange termijn na een winstdaling in 2019.

De euro was 1,1060 dollar waard tegen 1,1083 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 57,95 dollar. Brentolie zakte 1,4 procent in prijs tot 64,29 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO, Aegon en Ahold Delhaize centraal op drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs komen onder andere ABN AMRO, verzekeraar Aegon en supermarktconcern Ahold Delhaize woensdag met cijfers. Daarmee is het zo'n beetje de laatste drukke cijferdag over het eerste kwartaal op Beursplein 5.

3 minuten geleden
Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

2 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

6 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

10 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

12 uur geleden