Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen hopen op mogelijk coronamedicijn

Beurzen hopen op mogelijk coronamedicijn

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag over een breed front vooruit. Berichten over een mogelijke behandeling van de ziekte veroorzaakt door het coronavirus, zorgden voor opluchting bij beleggers. Ook de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om de grootste economie ter wereld geleidelijk te heropenen werden goed ontvangen. Een forse krimp van de Chinese economie in het eerste kwartaal hield het enthousiasme enigszins in toom.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 2,3 procent hoger op 507,61 punten. De MidKap steeg 2,6 procent tot 676,73 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 3,6 procent bij.

De medische website STAT News meldde dat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten laat zien in de behandeling van coronapatiënten in een klinisch onderzoek van de Universiteit van Chicago. Remdesivir is ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola. Het Amerikaanse Gilead, een samenwerkingspartner van het Nederlandse biotechnologiebedrijf Galapagos (plus 2,2 procent) verklaarde in een reactie op de uitgelekte resultaten dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. Eind april maakt het bedrijf de eerste resultaten bekend.

Winst

Uitzender Randstad prijkte bovenaan de AEX met een winst van 8,2 procent. Telecomconcern KPN (min 3,5 procent) noteerde ex dividend. In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro onderaan met een verlies van 8,5 procent. Dochterbedrijf Seabed Geosolutions heeft door de coronacrisis last van uitgestelde en geannuleerde projecten. Fugro neemt daarom een eenmalige last van 20 miljoen tot 30 miljoen euro. Roestvrijstaalmaker Aperam (plus 8,3 procent) ging aan kop.

Op de lokale markt dikte Beter Bed ruim 24 procent aan. De beddenverkoper behaalde in het eerste kwartaal meer omzet. Topman John Kruijssen denkt dat Beter Bed na de reorganisatie van vorig jaar er sterk voor staat en de coronacrisis zal overleven.

L'Oréal

In Parijs klom L'Oréal bijna 3 procent. De Franse cosmeticagigant boekte ongeveer 4 procent minder omzet in het eerste kwartaal, maar presteerde daarmee beter dan de cosmeticamarkt als geheel. In China zag het concern de verkopen aan het einde van het kwartaal weer wat opkrabbelen. Luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), dat ook met cijfers kwam, steeg 5 procent.

De euro was 1,0817 dollar waard, tegen 1,0842 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 8,2 procent goedkoper op 18,25 dollar. Brentolie bleef ongewijzigd op 27,82 dollar.

Meer uit Financieel

Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

2 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

4 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

5 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

6 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

8 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

12 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

12 uur geleden