Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen hoger na Fed-besluit, ING en Basic-Fit stijgen op Damrak

Beurzen hoger na Fed-besluit, ING en Basic-Fit stijgen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen werd donderdag positief gereageerd op het besluit van de Federal Reserve om nog deze maand te beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de Amerikaanse economie. Beleggers zien het besluit van de Fed als een signaal dat de grootste economie ter wereld sterk genoeg is om het zonder steun te stellen. Fed-voorzitter Jerome Powell liet daarnaast weten geen haast te hebben om de rente te verhogen.

Op het Damrak werden de resultaten van ING (plus 2 procent) goed ontvangen. De bank bleef ook in het derde kwartaal profiteren van de aantrekkende economie en voerde de winst met bijna driekwart op ten opzichte van een jaar eerder. In de MidKap stond Basic-Fit bovenaan met een plus van 3,5 procent. De fitnessketen, die donderdag een beleggersdag houdt, liet weten de uitrol van nieuwe clubs te willen versnellen. Volgens topman René Moos is het zo kort na de economische crisis een goed moment om het tempo op te voeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 821,09 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 1069,44 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,3 procent. Londen klom 0,3 procent in afwachting van het rentebesluit van de Britse centrale bank.

BAM

BAM won 1,9 procent. De bouwer zag de resultaten over de eerste negen maanden van het jaar fors verbeteren. Vooral de divisie Bouw en Vastgoed presteerde volgens het bedrijf goed. IT-dienstverlener Ordina, die ook met cijfers kwam, zakte 3 procent. Biotechnoloog Vivoryon won 0,8 procent na een handelsupdate.

Naast ING kwamen ook andere grote banken als Commerzbank, Credit Suisse en Société Générale met resultaten. Commerzbank won 5 procent in Frankfurt. De Duitse bank presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en denkt nu over heel 2021 winst te boeken. Ook de Franse bank Société Générale (plus 2,6 procent) versloeg de marktverwachtingen en kondigde aan eigen aandelen in te kopen. De Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwde voor een verlies in het vierde kwartaal en daalde 1 procent in Zürich.

DHL

Deutsche Post DHL steeg 2 procent. De Duitse post- en pakketbezorger boekte afgelopen kwartaal aanzienlijk meer winst en verhoogde zijn verwachtingen. Het moederbedrijf van de in Nederland actieve pakketbezorger DHL kampte met sterk gestegen kosten, maar kon die gemakkelijk doorberekenen aan klanten.

De euro was 1,1552 dollar waard, tegen 1,1581 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 81,09 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 82,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

TenneT: nieuwe kerncentrales niet probleemloos op stroomnet

ARNHEM (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil laten bouwen, kunnen in de meeste gevallen niet probleemloos op het overvolle stroomnet worden aangesloten. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT deed onderzoek naar verschillende mogelijkheden met kerncentrales in het Zeeuwse Borssele en op de Maasvlakte in Rotterdam, de twee locaties die het kabinet in beeld heeft.

19 minuten geleden
Verzekeraar NN schittert op Damrak, Air France-KLM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak na de publicatie van gunstige jaarresultaten. Het concern deed vooral goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

2 uur geleden
Hoogleraar: ambitie van bouw bijna miljoen woningen niet haalbaar

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren gaan geen 981.000 woningen gebouwd worden, het aantal dat het demissionaire kabinet tot 2030 voor ogen heeft. Dat zegt ook Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, tijdens de Woontop in Den Haag. "De opgave is enorm", voegt hij daaraan toe. Boelhouwer denkt dat het woningtekort de komende jaren bovendien zal oplopen. Eerder gaven andere vastgoedexperts al aan dat de kabinetsplannen niet haalbaar zijn.

2 uur geleden
Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

3 uur geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

4 uur geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

4 uur geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

5 uur geleden