Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen dringen verliezen terug

Beurzen dringen verliezen terug

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wisten woensdag de eerdere verliezen wat terug te dringen. Beleggers bleven voorzichtig door de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, die weer toenamen na de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. De aanval is een vergeldingsactie op de Amerikaanse raketaanval afgelopen week, waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 609,17 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 922,90 punten. Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,4 procent na een onverwachte daling van de Duitse fabrieksorders.

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de grote verliezer in de AEX met een min van 2,4 procent. Levensmiddelenconcern Unilever daalde 1,1 procent na een adviesverlaging door HSBC. Verzekeraar ASR ging aan kop met een winst van 1,6 procent. Chipmachinemaker ASML (plus 0,9 procent) profiteerde van de beter dan verwachte resultaten van de Zuid-Koreaanse techreus Samsung.

Avantium

Verlichtingsbedrijf Signify was de sterkste stijger in de MidKap met een plus van ruim 2 procent na een adviesverhoging door Bank of America. Vastgoedbedrijf Wereldhave stond onderaan met een min van meer dan 3 procent. Air France-KLM daalde 1,6 procent. De luchtvaartmaatschappij heeft besloten niet meer boven Iran en Irak te vliegen.

Op de lokale markt dikte Avantium 10 procent aan. Het chemiebedrijf heeft een intentieverklaring getekend met een consortium over de financiering van een nieuwe fabriek in Delfzijl. De financiering bedraagt 30 miljoen euro.

Renault

Het Britse supermarktconcern Sainsbury daalde 0,9 procent in Londen na publicatie van de omzetcijfers. Renault steeg 0,9 procent in Parijs. Topman Luca de Meo van Volkswagen-dochter Seat is opgestapt. De weg lijkt daarmee vrij voor de Italiaan om de overstap te maken naar de Franse automaker Renault, waar hij als favoriet wordt gezien om topman te worden.

De euro noteerde op 1,1131 dollar tegen 1,1137 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer 62,91 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 68,75 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

7 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

NEW YORK (ANP) - Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

7 uur geleden
Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

NEW YORK (ANP/BELGA) - Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

8 uur geleden
LTO ziet niets in beperking instroom arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland ziet niets in een beperking van de instroom van arbeidsmigranten, zoals dinsdag werd bepleit door het hoofd van de Arbeidsinspectie. "Arbeidsmigranten zijn in de land- en tuinbouw een gewaardeerde groep onmisbare werknemers", reageert de belangenbehartiger van boeren en tuinders, die veel gebruikmaken van krachten uit het buitenland.

9 uur geleden
Bloomberg: Pfizer schikt dik 10.000 claims over maagzuurremmer

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer heeft ermee ingestemd om meer dan 10.000 Amerikaanse rechtszaken te schikken over maagzuurremmer Zantac, die kankerverwekkend zou zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

10 uur geleden
Slagerijmedewerkers dreigen weer met acties na wegstemmen loonbod

UTRECHT (ANP) - Werknemers van slagerijen bereiden weer acties voor, nadat leden van vakbond FNV een verbeterd loonbod hadden weggestemd. Dat meldt FNV-bestuurder Ilja Philippen woensdag. Slagerijmedewerkers dreigden vorige week ook al het werk neer te leggen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland, maar die staking werd na het loonbod opgeschort.

11 uur geleden
Amsterdamse AEX sluit daags na mijlpaal weer onder 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de Amsterdamse beurs is een dag na het slechten van de 900 puntengrens weer iets onder de 900 punten gesloten. Beleggers handelden woensdag voorzichtig terwijl ze de resultaten verwerkten van verschillende bedrijven. Supermarktconcern Ahold Delhaize wist de markt met zijn kwartaalbericht wel te bekoren. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall was met een winst van ruim 2 procent koploper onder de hoofdfondsen.

12 uur geleden