Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen doen stap terug na sterke opleving

Beurzen doen stap terug na sterke opleving

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stap terug, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent lager op 493,67 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 674,82. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 2 procent. Milaan leverde 0,8 procent in.

De ministers van Financiën van de eurolanden, de zogenoemde Eurogroep, wisten geen akkoord te bereiken over een noodpakket van 540 miljard euro. Vooral Nederland en Italië willen niet wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt donderdag voortgezet.

ABN AMRO

ABN AMRO (min 4 procent) sloot de rij in de AEX. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die donderdag met een handelsbericht komt, ging aan kop met een plus van 1 procent. RELX won een fractie. De divisie die vakbeurzen organiseert wordt volgens de informatie- en dataleverancier flink geraakt door de virusuitbraak. Bij andere divisies was er tot nu toe een beperkte impact van de crisis te zien.

ArcelorMittal verloor 3 procent. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de kredietstatus van het staalconcern naar junk vanwege de pandemie. Heineken zakte 1,9 procent. De brouwer verwacht in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht door de virusuitbraak en waarschuwde dat de situatie in het lopende kwartaal alleen maar zal verslechteren.

Wereldhave

Ahold Delhaize daalde 0,4 procent. Het supermarktconcern voorziet een flinke omzetstijging in het eerste kwartaal dankzij het gehamster door de pandemie. De virusuitbraak zorgt volgens de eigenaar van Albert Heijn wel voor veel onzekerheid. Unibail-Rodamco-Westfield (min 3 procent) liet weten dat de top en het hogere management van het winkelvastgoedbedrijf vanwege de coronacrisis salaris zullen inleveren.

Vastgoedfonds Wereldhave (min 6,2 procent) schrapte het dividend. In Londen zakte Aviva 7,7 procent. De Britse verzekeraar keert voorlopig ook geen dividend uit.

De euro was 1,0871 dollar waard, tegen 1,0883 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,8 procent duurder op 24,33 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 31,91 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eurocommissaris ziet brede steun voor langer toestaan glyfosaat

STRAATSBURG (ANP) - De grote meerderheid van EU-landen steunt het langer toestaan van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, zegt de Europese Commissie. Daarmee zou de verlenging die zij voorstelt vrijwel verzekerd zijn. De "overgrote meerderheid" van de lidstaten ziet volgens Eurocommissaris Stella Kyriakides geen reden om het bestrijdingsmiddel aan banden te leggen.

11 minuten geleden
Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

51 minuten geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

1 uur geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

1 uur geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

1 uur geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

1 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

1 uur geleden