Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen China weer omlaag door uitverkoop in techsector

Beurzen China weer omlaag door uitverkoop in techsector

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in China lieten dinsdag opnieuw flinke koersverliezen zien. Daarbij stond de technologiesector weer zwaar onder druk, mede door zorgen over een strengere aanpak van techbedrijven door de Chinese overheid en het dreigende verlies van beursnoteringen op Wall Street. Beleggers verwerkten ook nog cijfers over de Chinese economie. In Tokio eindigde de Nikkei wel met een kleine plus.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 6 procent naar het laagste niveau sinds eind 2011. De beurs in Shanghai leverde 5 procent in. Het sentiment werd ook gedrukt door het oplaaiende aantal coronabesmettingen in China en de lockdown in de miljoenenstad Shenzhen. Ook andere Chinese steden gaan nu in lockdown. De onrust over de oorlog in Oekraïne bleef eveneens boven de markt hangen.

Techfondsen zoals Alibaba, JD.com en Meituan zakten tot 11 procent. Internet- en gamesconcern Tencent verloor bijna 10 procent. Naar verluidt willen de Chinese autoriteiten Tencent een hoge boete opleggen vanwege het schenden van antiwitwasregels. De maker van elektrische auto's Nio werd meer dan 12 procent lager gezet.

De Chinese detailhandelsverkopen stegen in de eerste twee maanden van dit jaar met 6,7 procent, wat sterker is dan economen hadden verwacht. De productie in de omvangrijke Chinese industrie nam in januari en februari met 7,5 procent toe, wat ook meer is dan gedacht.

De Japanse Nikkei sloot 0,2 procent hoger. In Seoul ging de Kospi 0,9 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,7 procent.

Meer uit Financieel

Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

1 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

1 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

2 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Mediatycoon Rupert Murdoch met pensioen, weg bij News Corp en Fox

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch gaat met pensioen en treedt af als voorzitter van zijn mediabedrijven News Corp en Fox. Zijn zoon Lachlan Murdoch neemt de taken van hem over.

5 uur geleden
Elektronicaketen BCC doet aanvraag voor bankroet

AMSTERDAM (ANP) - BCC heeft faillissement aangevraagd, bevestigt de elektronicaketen. De keten vroeg vorige week al uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen als gevolg van "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". BCC heeft zestig vestigingen, verspreid door het land. Bij het bedrijf werken ruim 1100 medewerkers.

5 uur geleden
Britse rente ongewijzigd op drukke dag centrale banken

LONDEN (ANP) - De Bank of England (BoE) heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk onveranderd gelaten. Op de financiële markten werd aan het begin van de week nog gerekend op een renteverhoging met een kwart procentpunt. Een dag voor het rentebesluit nam de hoop op een rentepauze echter toe, na een onverwachte afkoeling van de Britse inflatie in augustus. Ook de Zwitserse centrale bank hield donderdag de rente onverwachts onveranderd op een drukke vergaderdag van de centrale banken. In Noorwegen, Zweden en Turkije gingen de rentetarieven wel verder omhoog.

6 uur geleden