Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen blijven voorzichtig na zware verliesbeurt

Beurzen blijven voorzichtig na zware verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs schommelde vrijdag tussen winst en verlies. Ook de andere Europese beurzen lieten een wispelturig koersverloop zien. Beleggers bleven voorzichtig na de zware verliezen in de afgelopen dagen. Wall Street beleefde donderdag de slechtste beursdag sinds maart door de vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen. De Amerikaanse openingsindicatoren wijzen voor vrijdag echter op een herstel voor de beurzen in New York.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 540,02 punten. De hoofdindex stevent af op een weekverlies van ruim 5 procent. De MidKap won 0,1 procent tot 732,15 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent. Londen daalde 0,7 procent na een groter dan verwachte krimp van ruim 20 procent van de Britse economie in april.

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 3,6 procent. DSM won 2 procent. Het speciaalchemiebedrijf neemt voor 980 miljoen euro het Oostenrijkse Erber Group over, dat zich onder meer bezighoudt met natuurlijke voedingssupplementen, diervoeding en bescherming van gewassen. Supermarktconcern Ahold Delhaize sloot de rij met een min van 1,9 procent.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 3,8 procent) ging aan kop in de MidKap. PostNL zette de daling voort en stond onderaan met een min van 2,7 procent. De rechter zette een streep door de vergunning die werd afgegeven om de fusie met Sandd goed te keuren. PostNL zakte donderdag al ruim 7 procent.

Accell klom 1,4 procent bij de kleinere bedrijven. De fietsenfabrikant boekte in maart en april ruim een kwart minder omzet door winkelsluitingen in een aantal landen. Na de heropening van winkels in onder andere Duitsland was er sprake van een sterke opleving. Alles bij elkaar ligt de fietsverkoop door Accell dit jaar 5 procent lager dan een jaar eerder.

IAG

In Londen steeg IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, bijna 3 procent. British Airways kijkt naar een vrijwillige vertrekregeling voor piloten als alternatief voor het moeten ontslaan van personeel. Mogelijk dat een dergelijke regeling ook bij andere onderdelen wordt ingezet.

De euro was 1,1311 dollar waard, tegen 1,1366 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,3 procent tot 35,14 dollar. Brentolie werd 3 procent goedkoper op 37,38 dollar.

Meer uit Financieel

Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

3 uur geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

3 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

4 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

5 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

6 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

6 uur geleden
Biden brengt 'historisch' bezoek aan stakers bij autofabrikanten

MICHIGAN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich in Michigan aangesloten bij stakende medewerkers van autobedrijven. De 80-jarige Democraat droeg een pet met het logo van vakbond UAW en sprak de stakers toe met een megafoon. Hij verklaarde dat de medewerkers van Ford, General Motors (GM) en Stellantis een forse loonsverhoging verdienen.

6 uur geleden