Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen Azië herstellen na onrust rond bezoek Pelosi aan Taiwan

Beurzen Azië herstellen na onrust rond bezoek Pelosi aan Taiwan

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen toonden woensdag wat herstel na de forse verliezen een dag eerder. Beleggers hielden de situatie rond Taiwan scherp in de gaten na de onrust over het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan de eilandstaat. China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en wil geen internationale erkenning van het eiland bij de Chinese kust, dat naar volledige onafhankelijkheid streeft.

Beijing sprak van een enorme provocatie door de Amerikanen en reageerde met een golf van militaire oefeningen in de Straat van Taiwan en riep de Amerikaanse ambassadeur in Beijing op het matje. Ook werd een verbod ingesteld op de invoer van verschillende voedingsproducten uit Taiwan.

TSMC won 0,6 procent. Volgens de krant The Washington Post heeft Pelosi woensdag een ontmoeting met Mark Liu, voorzitter van de Taiwanese chipfabrikant. Maandag waarschuwde Liu nog dat als China Taiwan binnenvalt er wereldwijde leveringsproblemen van met name chips ontstaan. Volgens hem kan China de fabrieken van TSMC niet zomaar draaiende houden.

Dienstensector

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,6 procent. Een dag eerder verloren de Chinese beurzen nog tot 3 procent door de oplopende spanningen tussen China en de VS over Taiwan. Uit cijfers van marktonderzoeker Caixin bleek daarnaast dat de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juli is gestegen tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar. Het Chinese webwinkelconcern Alibaba, dat donderdag met kwartaalcijfers komt, steeg bijna 4 procent.

De Nikkei in Tokio won 0,4 procent. Het Japanse winkelconcern Fast Retailing, eigenaar van kledingketen Uniqlo, behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 1,5 procent. De grote techinvesteerder SoftBank klom 0,8 procent. De Kospi in Seoul steeg 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney bleef achter met een min van 0,4 procent.

Meer uit Financieel

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

24 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

30 minuten geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

56 minuten geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

1 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

2 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

2 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

3 uur geleden