Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen Azië gemengd na nieuwe coronamaatregelen China

Beurzen Azië gemengd na nieuwe coronamaatregelen China

HONGKONG (ANP) - De belangrijkste Aziatische aandelenmarkten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De strengere coronamaatregelen in de Chinese hoofdstad Beijing en een lockdown in een groot deel van de Zuid-Chinese metropool Guangzhou zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. De maatregelen volgen op het snel toenemende aantal coronabesmettingen in het land en de eerste sterfgevallen door het virus in maanden. Eerder was er juist nog hoop dat China het strikte zero-Covid-beleid zou laten varen.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,3 procent in de min. Dat is het vijfde verlies op rij. Casinobedrijven met activiteiten in het Aziatische gokparadijs Macau hadden last van de vrees voor striktere lockdowns in China. Zo verloor Wynn Macau dik 3 procent. De Chinese zoekmachine Baidu daalde 1,5 procent voorafgaand aan de resultaten van het internetbedrijf.

De beurs in Shanghai werkte een eerder koersverlies weg en toonde wat herstel door speculatie op meer steunmaatregelen van de overheid voor de economie, die dit jaar zwaar te lijden heeft onder de strenge coronamaatregelen. Zo zouden Chinese banken aangemoedigd worden om meer leningen te verstrekken aan bedrijven. De index klom 0,3 procent.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent hoger. Autofabrikant Toyota en staalmaker Nippon Steel behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van 2,5 en 1,9 procent. Shionogi kreeg er 3 procent, na berichten dat de coronapil van de farmaceut mogelijk zal worden goedgekeurd. Beleggers deden het verder rustig aan voorafgaand aan een nationale feestdag in Japan op woensdag. De Kospi in Seoul daalde 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,6 procent.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

6 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

10 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

11 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

23 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden