Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurskoers Twitter hard omlaag na uitlatingen klokkenluider

Beurskoers Twitter hard omlaag na uitlatingen klokkenluider

NEW YORK (ANP) - Twitter hoorde dinsdag bij de grotere verliezers op Wall Street. Het socialemediabedrijf, dat is verwikkeld in een juridisch gevecht met Elon Musk, heeft er een nieuwe zorg bij. Volgens de krant The Washington Post is er een klokkenluider opgestaan die de berichtendienst ervan beschuldigt de veiligheid niet goed op orde te hebben.

Beleggers zetten Twitter meer dan 7 procent lager. De klokkenluider is het voormalige veiligheidshoofd van Twitter Peiter Zatko. Hij stelde ook dat het bedrijf geen idee heeft hoeveel zogeheten bots er onder de circa 238 miljoen dagelijkse gebruikers zijn. De cijfers die het bedrijf noemt zouden veel te laag zijn.

Dat standpunt komt overeen met dat van Tesla-baas Elon Musk, die Twitter wilde overnemen. Hij besloot zijn overnamepoging te beëindigen en voerde als reden aan dat er veel meer bots zijn dan Twitter zegt. Twitter, op zijn beurt, stelt dat Musk nooit vragen heeft gesteld over het aantal bots voordat hij zijn bod van 44 miljard dollar deed. De rechtszaak tussen Musk en Twitter dient binnenkort.

Zoom

Niet alleen Twitter, maar ook Zoom Video kon op veel aandacht rekenen. De videochatdienst leverde 16,5 procent aan beurswaarde in. Zoom verlaagde zijn financiële verwachtingen, nu medewerkers bij veel bedrijven weer naar kantoor gaan. Daardoor vinden veel vergaderingen niet meer online maar weer gewoon fysiek plaats.

De stemming op Wall Street bleef voorzichtig na de forse koersverliezen van een dag eerder. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die de Amerikaanse centralebankpresident aan het einde van de week zal houden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole.

Meta

De Dow-Jonesindex ging met een min van 0,5 procent de handel uit op 32.909,59 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4128,73 punten en techgraadmeter Nasdaq bleef min of meer vlak op 12.381,30 punten.

Facebook-moederbedrijf Meta verloor verder ruim 1 procent. Het concern heeft een schikking getroffen van 37,5 miljoen dollar in een rechtszaak met Amerikaanse gebruikers. Zij beschuldigden Facebook van het schenden van hun privacy door hun locaties zonder toestemming via hun smartphones te volgen.

De euro bleef schommelen rond het laagste niveau in twintig jaar en noteerde op 0,9966 dollar. De euro staat onder druk door de vrees voor een recessie in Europa en de hogere rente in de VS, die de dollar aantrekkelijker maakt. De olieprijzen toonden daarnaast herstel. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,6 procent meer op 93,57 dollar en Brentolie werd 3,8 procent duurder op 100,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EasyJet is in Nederland klaar voor zomerseizoen, zegt directeur

LUTON (ANP) - EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

24 minuten geleden
Siemens boekt minder winst en verkoopt onderdeel

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal de winst zien dalen. Ook het aantal orders nam af. Dat komt onder meer door de aanhoudende zwakke vraag naar automatiseringsproducten voor fabrieken uit China. Siemens kondigde tevens aan het onderdeel Innomotics voor 3,5 miljard euro te verkopen aan de Amerikaanse investeerder KPS Capital Partners.

26 minuten geleden
Energiebedrijven vinden akkoord 'goede basis' energietransitie

DEN HAAG (ANP) - Het hoofdlijnenakkoord is "een goede basis" om verder te gaan met de overgang van fossiele naar duurzame energie, vindt Energie-Nederland. PVV, NSC, BBB en VVD hebben onder meer afgesproken dat de energietransitie "een grote impuls" krijgt en gericht moet zijn op minder afhankelijkheid van "onbetrouwbare landen" voor energie. Nederland moet meer eigen duurzame energie produceren.

50 minuten geleden
Verzekeraar Aegon stijgt in licht lagere AEX na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon behoorde donderdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, na een handelsupdate van de verzekeraar. Topman Lard Friese sprak daarin van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025. Om de aandeelhouders te belonen gaat de verzekeraar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd daarop 1 procent hoger gezet.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025.

2 uur geleden
EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

LUTON (ANP) - EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden
Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. "Dit geeft boeren en tuinders perspectief", heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden