Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurshandel in teken resultaten KPN en chipbedrijven Besi en ASMI

Beurshandel in teken resultaten KPN en chipbedrijven Besi en ASMI

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak staat de beurshandel dinsdag onder meer in het teken van de kwartaalresultaten van telecomconcern KPN en de chipbedrijven Besi en ASMI. Ook wordt uitgekeken naar de kwartaalberichten van de grote Amerikaanse technologiebedrijven Microsoft en Google-moederbedrijf Alphabet, die later op de dag naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. In Azië lieten de belangrijkste aandelenmarkten dinsdag een gemengd beeld zien. In Tokio sloot de Nikkei 1,8 procent in de plus in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,5 procent in de min. De Chinese vastgoedbedrijven stonden onder druk door berichten dat Beijing onroerendgoedbelasting wil gaan heffen.

Chiptoeleverancier Besi zag de omzet in het derde kwartaal bijna verdubbelen in vergelijking met een jaar eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal daalden de inkomsten wel, mede vanwege problemen in de toeleveringsketen. Voor het vierde kwartaal rekent Besi op een omzetdaling met 5 tot 15 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Branchegenoot ASMI brengt na sluiting van de Europese markten de resultaten naar buiten. Telecomconcern KPN boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 185 miljoen euro op een omzet van dik 1,3 miljard euro. Het concern handhaafde daarbij de verwachtingen voor het gehele jaar.

NSI

Vastgoedinvesteerder NSI liet weten het aandeel in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam te verkopen. Het bedrijf is nu in totaal drie verkopen overeengekomen die in het vierde kwartaal zullen worden voltooid. De gezamenlijke bruto opbrengst bedraagt 64,3 miljoen euro.

In Zürich staat UBS in de belangstelling. De Zwitserse bank, die wordt geleid door voormalig ING-topman Ralph Hamers, boekte in het derde kwartaal de hoogste winst sinds het eerste kwartaal van 2015. De bank, die zich tegenwoordig meer richt op vermogensbeheer, profiteerde van de aantrekkende financiële markten.

De euro was 1,1602 dollar waard, tegen 1,1613 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 83,70 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 86,03 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

52 minuten geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

58 minuten geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

2 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

2 uur geleden