Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurshandel in teken ING-cijfers en Amerikaanse banengroei

Beurshandel in teken ING-cijfers en Amerikaanse banengroei

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel in Europa staat vrijdag met name in het teken van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. De werkgelegenheid speelt namelijk een belangrijke rol bij het rentebesluit van de Federal Reserve. Eerder deze week bleek al uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in juli veel minder hard is gegroeid dan verwacht. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van personeel nu de economie weer flink aantrekt.

Op het Damrak gaat de aandacht daarnaast uit naar ING. Het financiële concern heeft zijn winst afgelopen kwartaal bijna vervijfvoudigd ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee presteerde ING veel sterker dan analisten hadden verwacht. Ook wil de bank na september miljarden uitkeren aan zijn aandeelhouders, zowel via dividend als via de inkoop van eigen aandelen.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen aan de laatste dag van de week. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië lieten vrijdag weinig beweging zien. De Nikkei in Tokio ging met een plus van 0,3 procent het weekeinde in en kende de beste beursweek sinds eind mei.

GrandVision

GrandVision, dat vorige maand definitief werd ingelijfd door brillenconcern EssilorLuxottica, opende eveneens de boeken. De eigenaar van optiekketen Pearl wist in het afgelopen kwartaal bijna te herstellen van de coronacrisis. GrandVision kijkt ook met vertrouwen naar de rest van het jaar.

Galapagos kwam donderdag na de slotbel al met cijfers. De biotechnoloog zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar stijgen. Ook werd het nettoverlies teruggebracht tot 55 miljoen euro, van 166 miljoen euro een jaar geleden. Galapagos besloot eerder dit jaar na een aantal tegenvallers met kandidaatmedicijnen, zijn portefeuille met potentiële geneesmiddelen te herzien. Volgens topman Onno van de Stolpe blijft de onderneming hard werken aan de opbouw van de pijplijn en de vestiging van Galapagos als een volledig geïntegreerd Europees biofarmaceutisch bedrijf.

HelloFresh

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar HelloFresh. Het maaltijdboxenbedrijf blijft ook na het coronajaar 2020 snel groeien. De van oorsprong Duitse onderneming wierf dit jaar veel nieuwe klanten en die bestelden ook nog eens vaak opnieuw. Daardoor kwam de omzet in het tweede kwartaal aanzienlijk hoger uit dan een jaar eerder in dezelfde periode. Door die sterke resultaten is HelloFresh dan ook positiever geworden over de omzet voor heel dit jaar.

De euro was 1,1823 dollar waard, tegen 1,1843 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 69,34 dollar. Brentolie kostte ook 0,4 procent meer, op 71,59 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duitse verkeersautoriteit ontdekt sjoemelsoftware in diesels BMW

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.

28 minuten geleden
ING denkt dat 'malaise in winkelstraat' nog niet voorbij is

AMSTERDAM (ANP) - De "malaise in de winkelstraat" is nog niet voorbij, ondanks dat de kooplust onder consumenten toeneemt. Dat zegt econoom Katinka Jongkind van ING. Volgens haar krimpen de verkopen van winkels in Nederland dit jaar waarschijnlijk nog licht, met name door een verkoopdaling bij supermarkten. Ook is de ruimte om de flink opgelopen consumentenprijzen weer te laten dalen beperkt.

1 uur geleden
Topvrouw Wolters Kluwer: advocaat raakt baan niet kwijt door AI

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Advocaten en andere juridische medewerkers hoeven niet bang te zijn om hun baan kwijt te raken door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI). "Het is een hulpmiddel, geen vervanging. Het kan juist een heel groot positief effect hebben op bedrijven", zegt Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van informatie- en technologieleverancier Wolters Kluwer.

2 uur geleden
Bouwbedrijf BAM verliezer op beurs na brugongeval Lochem

AMSTERDAM (ANP) - Bouwconcern BAM behoorde woensdag tot de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem, waarbij BAM betrokken is. Verder reageerden de financiële markten onder meer op cijfers van informatieleverancier Wolters Kluwer en JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts.

2 uur geleden
Cybersecuritybedrijf Palo Alto keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde woensdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, maar verlaagde zijn omzetvoorspelling voor het hele boekjaar. Dat wakkerde de zorgen aan dat klanten van het bedrijf voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. Het aandeel kelderde bij opening 26 procent, het grootste koersverlies in zeven jaar. Concurrenten Fortinet, Zscaler en CrowdStrike gingen mee omlaag en zakten tot 13 procent.

4 uur geleden
Ook Zweedse vakbondsleden laadstations doen mee aan staking Tesla

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Installateurs en andere mensen die werken aan de laadstations voor auto's van Tesla in Zweden doen mee aan de stakingen tegen de elektrische autofabrikant. De Zweedse vakbond Seko meldt dat leden vanaf 4 maart stoppen met het plannen, bouwen en aansluiten van laadstations voor de auto's van Tesla. Met de werkonderbreking willen ze werknemers van de autofabrikant steunen die sinds oktober vorig jaar staken voor een nieuwe cao.

5 uur geleden
Google moet van rechter bedrijfsgeheimen delen met concurrenten

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Google is door het hoogste gerechtshof van Duitsland in het ongelijk gesteld in een mededingingszaak. Het techbedrijf stapte naar de rechter in een poging te voorkomen dat vertrouwelijke informatie gedeeld moest worden met concurrenten.

5 uur geleden