Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beursgang TikTok-moeder ByteDance uitgesteld'

'Beursgang TikTok-moeder ByteDance uitgesteld'

PEKING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De beursgang van het Chinese ByteDance is voorlopig opgeschort. Het technologiebedrijf, bekend van de populaire filmpjesapp TikTok, heeft moeite om aan de eisen van zowel China als de Verenigde Staten voor een beursgang te voldoen. Dat meldt de krant South China Morning Post op basis van ingewijden.

ByteDance heeft adviseurs in de arm genomen en zou willen kiezen voor een beursgang in Hongkong of in New York. Volgens de bronnen is een van de grootste obstakels voor een beursgang het scheiden van de activiteiten van TikTok en TikTok-kloon Douyin in China. Beide apps gebruiken hetzelfde algoritme.

Naast Douyin zou de onderneming ook de Chinese nieuwsapp Toutiao en het videoplatform Xigua naar de beurs willen brengen. Voor TikTok zou een aparte beursgang worden overwogen, samen met buitenlandse bezittingen van ByteDance.

Miljarden

Naar verwachting kan ByteDance miljarden ophalen met een beursgang van de Chinese bezittingen. Het socialmediabedrijf zou worden gewaardeerd op ongeveer 250 miljard dollar, door vertrouwen bij beleggers in de toekomst van de onderneming en in het beleid van topman Zhang Yiming, die ByteDance in 2012 oprichtte.

Vorige maand nam Zhang nog een nieuwe financieel directeur in dienst, Chew Shou Zi. Chew werkte eerder als financieel topman van de Chinese smartphonemaker Xiaomi en hielp bij de beursgang van dat bedrijf meer dan twee jaar geleden. Zijn benoeming joeg de speculaties over een beursgang van ByteDance of onderdelen van de onderneming aan.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

26 minuten geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

1 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

2 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ondanks dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal in een recessie is beland blijft de arbeidsmarkt nog altijd erg krap. Het aantal WW-uitkeringen nam vorige maand wel licht toe in bijna alle sectoren.

2 uur geleden
Stemming onder consumenten iets minder negatief

DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten was in september iets minder negatief dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen blijft echter al ruim vier jaar onafgebroken negatief. In augustus liet het consumentenvertrouwen nog een lichte verslechtering zien. Het oordeel over het economische klimaat verslechterde in september iets, terwijl de koopbereidheid van consumenten een fractie minder negatief was.

3 uur geleden
Arbodiensten: verzuim verder gedaald, vaker uitval door stress

SON (ANP) - Werkgevers hadden in augustus van dit jaar een stuk minder last van werknemers die uitvielen door ziekte dan eerder dit jaar. Het gemiddelde verzuimpercentage lag vorige maand op 4 procent, berekenden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Dat was in februari nog 5,1 procent.

3 uur geleden