Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs Tokio verliest na inflatieprognose centrale bank Japan

Beurs Tokio verliest na inflatieprognose centrale bank Japan

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag lager gesloten na het nieuwe rentebesluit van de Japanse centrale bank. Op de andere Aziatische markten was het beeld verder gemengd.

De Japanse centrale bank verhoogde zijn prognoses voor de inflatie in het volgende fiscale jaar, dat op 1 april begint. Tegelijkertijd waren beleidsmakers minder optimistisch over de economische groei in het huidige fiscale jaar. Ze veranderden dan ook niets aan hun zeer ruime monetaire beleid dat is bedoeld om de rentes laag te houden en economische groei te stimuleren. De Nikkei sloot daarop 0,3 procent lager op 28.257,25 punten.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent hoger, terwijl de Hang Seng-index in Hongkong 0,5 procent lager stond. De Kospi in Seoul zakte 1 procent. De All Ordinaries in Australië verloor 0,1 procent.

Vooral de door betalingsproblemen geplaagde vastgoedsector in China leefde weer wat op. Een ontwikkelingsbank uit Shanghai wil volgens mediaberichten nieuwe obligaties uitgeven om met de opbrengst aankopen te doen in de vastgoedsector.

Vastgoedontwikkelaars stonden daardoor op winst. Zo won Country Garden bijna 6 procent en het in financiële problemen verkerende Evergrande won bijna 2 procent. De Chinese regering kwam ook met een oproep aan gezonde vastgoedbedrijven om sterke onderdelen van hun kwakkelende branchegenoten op te kopen.

Meer uit Financieel

Japanse beursindex Nikkei voor het eerst boven 40.000 punten

TOKIO (ANP/AFP) - De Nikkei op de beurs in Tokio heeft maandag een nieuw recordniveau bereikt en passeerde voor het eerst de grens van 40.000 punten. Vorige maand wist de Japanse hoofdindex al het oude record uit 1989 te breken. Dat record werd gevestigd tijdens het hoogtepunt van de zeepbeleconomie in Japan.

41 seconden geleden
ING komt met creditcard met hoekige inkeping voor slechtzienden

AMSTERDAM (ANP) - Klanten van ING kunnen vanaf maandag een creditcard krijgen met een hoekige inkeping aan de zijkant, meldt de bank. Die pas moet het voor slechtzienden makkelijker maken om te bankieren, omdat ze met de inkeping beter kunnen voelen welke pas de creditcard is. Naar eigen zeggen is ING de eerste bank in Nederland die zo'n pas aanbiedt.

44 minuten geleden
Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

6 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

14 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

15 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

17 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

19 uur geleden