Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs in Hongkong fors hoger na verlaging leentarieven in China

Beurs in Hongkong fors hoger na verlaging leentarieven in China

HONGKONG (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong ging donderdag stevig vooruit. Beleggers reageerden positief op de verlaging van enkele belangrijke leentarieven in China, waarmee het land onder meer de geplaagde vastgoedsector lijkt te willen ondersteunen en het economische herstel aan wil jagen. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio wonnen terrein.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 2,5 procent. China schroefde het tarief voor eenjarige leningen met 10 basispunten terug, terwijl de kosten voor een vijfjarige lening, een belangrijke graadmeter voor de hypotheekrente in het land, met 5 basispunten werden verlaagd.

De Chinese vastgoedbedrijven, die gebukt gaan onder flinke schulden, werden hoger gezet door het vooruitzicht op goedkopere hypotheken. De projectontwikkelaars Sunac en Shimao stegen tot ruim 11 procent. Country Garden en Evergrande wonnen tot 6 procent. Ook de Chinese techbedrijven lieten flinke winsten zien. Tencent, Alibaba en Meituan dikten tot 8 procent aan in Hongkong. De hoofdindex in Shanghai boekte een kleine winst van 0,2 procent.

Aandelenbeurs Tokio

De aandelenbeurs in Tokio veerde wat op na de zware verliesbeurt een dag eerder. Beter dan verwachte Japanse exportcijfers boden daarbij enige steun aan de handel. De uitvoer nam in december met 17,5 procent toe, terwijl economen hadden gerekend op een stijging van 16 procent. De Nikkei eindigde uiteindelijk 1,1 procent hoger op 27.772,93 punten. Een dag eerder raakte de hoofdgraadmeter nog bijna 3 procent kwijt.

Ook Sony (plus 5 procent) toonde herstel na de koersval van bijna 13 procent die volgde op het nieuws dat concurrent Microsoft de grote gamesontwikkelaar Activision Blizzard wil overnemen. Sony's spelcomputer PlayStation staat een zwaardere concurrentiestrijd te wachten met Microsoft's Xbox door de overname van Activision, dat bekend is van spellen als World of Warcraft en Call of Duty.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

6 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

8 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

9 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

10 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

11 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

19 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

22 uur geleden