Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs China beleeft slechtste oudjaarssessie ooit

Beurs China beleeft slechtste oudjaarssessie ooit

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De aandelenbeurzen in China zijn woensdag met flinke minnen gesloten door zorgen over het coronavirus. Het was voor beleggers in China en Hongkong de laatste dag voor het Chinese Nieuwjaar dat gehandeld kon worden. Niet eerder zakte de graadmeter de laatste sessie voor de jaarwisseling zo hard weg.

Meer dan 90 procent van de 4000 genoteerde fondsen deed een stap terug. Buitenlandse investeerders verkochten daarbij voor 1,7 miljard dollar aan aandelen. De yuan daalde in waarde. Verder waren staatsobligaties in trek.

De beursgraadmeter in Shanghai raakte 2,8 procent kwijt en de Hang Seng-index in Hongkong stond tussentijds bijna 2 procent lager. De Chinese miljoenenstad Wuhan, waar de eerste besmetting met het virus werd vastgesteld, sluit zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers om verspreiding tegen te gaan. Verschillende luchtvaartmaatschappijen gaven aan voorlopig niet naar Wuhan te vliegen.

Viruszorgen in Japan

De viruszorgen raakten ook de Japanse aandelenbeurs die donderdag eveneens fors lager sloot. Ook een sterker dan verwachte daling van de Japanse export drukten daarbij de stemming onder beleggers. De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde met een verlies van 1 procent op 23.795,44 punten.

De transportbedrijven stonden onder druk nadat was gebleken dat de uitvoer in Japan in december voor de dertiende maand op rij is afgenomen. Dat is de langste periode van exportdalingen sinds 2016. De Japanse chiptester Advantest ontsnapte aan de negatieve stemming op de beurs en klom 2,5 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van zijn Amerikaanse concurrent Teradyne.

De Kospi in Seoul daalde 1 procent en de All Ordinaries in Sydney sloot 0,6 procent lager.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Aziatische beurzen terughoudend in afwachting rentebesluit Fed

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio lieten woensdag kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de uitkomsten van de belangrijke rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen. De vrees dat de Fed de rente dit jaar agressief zal verhogen om de hoge inflatie aan te pakken, zorgt al enige tijd voor onrust op de beurzen. Ook de onzekerheid over de situatie tussen Rusland en Oekraïne zorgde voor terughoudendheid.

8 minuten geleden
Blik bij Federal Reserve op begin renteverhogingen

WASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, komt woensdag met een rentebesluit. Naar verwachting zal de Fed dan aangeven dat in maart kan worden begonnen met het verhogen van de rente om zo de hoge inflatie tegen te gaan. De Amerikaanse centrale bank had in 2020 de rente nog scherp verlaagd om zo de economische schade door de coronapandemie in te perken.

4 uur geleden
CBS: voorraad woningen nam vorig jaar toe met ruim 77.000

DEN HAAG (ANP) - De voorraad woningen in Nederland is vorig jaar toegenomen met ruim 77.000. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. Er werden bijna 69.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd en dat is wat minder dan een jaar eerder.

6 uur geleden
Microsoft verdient meer geld met Office-pakketten en clouddienst

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft blijft profiteren van een toenemende vraag naar producten die werknemers nodig hebben om thuis te werken tijdens de coronapandemie. Door de combinatie van werken vanuit huis en werken op kantoor hebben ondernemingen clouddiensten nodig van het softwarebedrijf. Microsoft verdiende ook meer geld met Office-pakketten, met daarin onder meer Excel en Word.

8 uur geleden
Koopjesjagers krijgen beursgraadmeters VS nu niet uit het rood

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Net als een dag eerder waren de minnen veel groter voordat koopjesjagers zich roerden. Waar dat maandag nog tot winsten leidde, lukte dat nu niet. Creditcardbedrijf American Express was een opvallende stijger nadat het de boeken opende. Ook IBM steeg na resultaten.

8 uur geleden
Airbus betreedt luchtvrachtmarkt met grote Beluga-toestellen

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus gaat een luchtvaartmaatschappij oprichten met een focus op luchtvracht. Die heet Airbus Beluga Transport en gaat gebruikmaken van de gelijknamige kenmerkende vrachtvliegtuigen. Daarin kunnen onder meer helikopters en straalmotoren worden vervoerd.

12 uur geleden
PostNL na handelsupdate fors hoger gezet, AEX wint iets na klap

AMSTERDAM (ANP) - PostNL was dinsdag een sterke stijger op de beurs in Amsterdam. Het postbedrijf kwam met een handelsupdate die goed werd ontvangen door beleggers. De AEX-index eindigde iets hoger na de koersval van een dag eerder.

13 uur geleden