Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa overwegend rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde vlak op 629,23 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 982,53 punten. De beurzen in Parijs en Londen gingen tot 0,6 procent omlaag, Frankfurt noteerde een fractie lager.

NIBC dikte ruim 6 procent aan op de lokale markt. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

Brunel

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was koploper in de AEX met een koerswinst van 2,9 procent. Aegon (plus 1 procent) toonde wat herstel dankzij een adviesverhoging door Citi. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,7 procent.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak klom Brunel 2,6 procent, ondanks een kwartaalverlies voor de detacheerder. VEON ging bijna 8 procent onderuit. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten, maar de zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk.

Koersen

Renault verloor 0,9 procent in Parijs. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, zakte 1,2 procent. In Londen leverde Royal Bank Scotland (RBS) 6,8 procent in na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest.

De euro was 1,0843 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 52,08 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 57,19 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vrees voor coronavirus drukt sentiment Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het nieuwe coronavirus drukte opnieuw op het marktsentiment. Beleggers zetten voornamelijk techbedrijven wat lager, nadat het dodental en het aantal virusbesmettingen volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie verder bleek opgelopen.

over 58 minuten
Voorzitter EU-parlement waarschuwt leiders over begroting

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement gaat niet akkoord met zomaar elke meerjarenbegroting waar de EU-leiders het over eens worden. Er is adequate financiering van het toekomstige Europese beleid nodig. "De EU-leiders moeten hun verantwoordelijkheid nemen", waarschuwt parlementsvoorzitter David Sassoli. Het voorstel van EU-president Charles Michel dat nu als basis dient voor de onderhandelingen over het budget van 2021 tot en met 2027 is "simpelweg onvoldoende".

3 uur geleden
Europese beurzen omlaag na cijferstroom

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag overwegend met verliezen gesloten. Beleggers kregen een stroom van kwartaalberichten te verwerken. Veel bedrijven, waaronder Air France-KLM, waarschuwden voor de negatieve impact van het coronavirus in China. Verder stond ING in de schijnwerpers na de aankondiging van het vertrek van topman Ralph Hamers.

3 uur geleden
Luchtvaartsector verwacht miljarden omzetverlies door coronavirus

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De uitbraak van het nieuwe coronavirus zorgt dit jaar voor een grote financiële tegenvaller in de luchtvaart, doordat de vraag naar vliegreizen waarschijnlijk voor het eerst in ruim een decennium terugloopt. Vliegmaatschappijen worden mogelijk geconfronteerd met een omzetverlies van in totaal meer dan 29 miljard dollar. Dat voorspelt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. Het gaat om een eerste schatting van de schade als gevolg van de epidemie.

4 uur geleden
Kleine verliezen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de recordniveaus van een dag eerder. Ook de Europese beurzen deden een stapje terug. Het nieuwe coronavirus bleef bepalend voor het marktsentiment. Het dodental liep volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie op tot 2129 en het aantal besmettingen kruipt steeds dichter bij 100.000.

5 uur geleden
Investeringsfonds neemt meerderheidsbelang in Victoria's Secret

COLUMBUS (ANP/BLOOMBERG) - Het investeringsfonds Sycamore Partners neemt een meerderheidsbelang van 55 procent in lingerieketen Victoria's Secret. De overige 45 procent blijft in handen van het Amerikaanse winkelconcern L Brands. Sycamore betaalt 525 miljoen dollar voor het meerderheidsbelang.

5 uur geleden
Topman Heijmans: stikstofloos bouwen niet meteen mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het is voor bouwbedrijven niet mogelijk om van de ene op de andere dag stikstofloos te bouwen. Bouwmachines die nu nog op fossiele brandstoffen draaien, zijn niet snel te vervangen door elektrische alternatieven. Mede daarom is er een overgangsfase nodig voor bouwers om zich aan te passen aan strengere stikstofregels, vindt topman Ton Hillen van bouwbedrijf Heijmans.

7 uur geleden