Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs Amsterdam met verlies het weekend in

Beurs Amsterdam met verlies het weekend in

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien. Beleggers waren wat terughoudend door de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de vrees voor strengere lockdownmaatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,5 procent lager op 596,87 punten. De hoofdindex sloot een dag eerder voor het eerst sinds 21 februari weer boven de 600 punten. De MidKap was vlak op 859,16 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. De Londense FTSE-index bleef achter met een min van 0,4 procent.

De chipbedrijven stonden in de schijnwerpers na sterke kwartaalcijfers van de Amerikaanse chiptoeleverancier Applied Materials. Het Duitse Infineon klom 1,1 procent in Frankfurt. In de AEX was chiptoeleverancier ASMI de grootste stijger met een koerswinst van 2,3 procent. In de MidKap kreeg Besi er 2,1 procent bij.

KPN

KPN verloor 2,3 procent bij de hoofdfondsen op het Damrak. Het telecomconcern won een dag eerder nog ruim 6 procent, na berichten dat de Zweedse investeerder EQT de onderneming heeft benaderd voor een overname. Analisten van Jefferies hebben het advies voor het aandeel verhoogd.

Unibail-Rodamco-Westfield klom 1,6 procent. Kredietbeoordelaar Moody's gaat mogelijk de kredietwaardigheid van het winkelvastgoedfonds verlagen. Het kredietbureau verwijst daarbij naar het niet doorgaan van een aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro. Daar gaven aandeelhouders geen groen licht voor.

Deutsche Wohnen

In Frankfurt zakte Deutsche Wohnen 1 procent na kwartaalcijfers van de Duitse vastgoedgroep. In Madrid ging Santander 3,3 procent omhoog na berichten dat de Spaanse bank 4000 banen wil gaan schrappen in eigen land om kosten te besparen.

De euro noteerde op 1,1823 dollar, tegenover 1,1815 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent in prijs tot 40,24 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 42,84 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beleggers Wall Street niet onder de indruk van VR-bril Apple

NEW YORK (ANP) - Apple is maandag lager gezet op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Het techbedrijf begon de dag nog stevig hoger en flirtte met een beurswaarde van 3 biljoen dollar. Investeerders waren hoopvol dat de verwachte virtualrealitybril van Apple zou zorgen voor een flinke nieuwe inkomstenstroom. Maar toen bekend werd dat de Apple-bril pas begin volgend jaar beschikbaar komt en veel duurder wordt dan VR-brillen van Facebook-moeder Meta sloeg het sentiment om. Uiteindelijk daalde Apple 0,8 procent.

6 uur geleden
Waakhond VS klaagt cryptobeurs Binance en oprichter aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft cryptobeurs Binance en oprichter Changpeng Zhao aangeklaagd. Die zouden verkeerd zijn omgesprongen met de inleg van klanten, investeerders en toezichthouders hebben misleid en de regels rondom effecten hebben overtreden. SEC-voorzitter Gary Gensler stelt dat consumenten hun "zuurverdiende bezittingen" niet "via of bij deze onwettelijke platformen" zouden moeten onderbrengen.

7 uur geleden
Apple komt met mixed-realitybril, nieuwe software en computers

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft zoals verwacht een mixed-realitybril aangekondigd. De Apple Vision Pro kan computerbeelden over de realiteit heen leggen (augmented reality of AR) door middel van camera's die de wereld om je heen tonen, maar kan ook voor virtual reality (VR) gebruikt worden. De aankondiging kwam aan het eind van de jaarlijkse presentatie tijdens ontwikkelaarsconferentie WorldWide Developer Conference (WWDC). Daarvoor gebruikte Apple-topman Tim Cook de legendarische spreuk 'One More Thing', die zijn voorganger Steve Jobs bijvoorbeeld gebruikte bij de introductie van de iPhone.

8 uur geleden
EU verlengt importbeperkingen voor Oekraïens graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie wil de importbeperkingen voor graan en andere landbouwproducten uit Oekraïne verlengen. Oost-Europese boeren kunnen de hervatting van de import van de goedkope waar van Oekraïense concurrenten nog niet aan, meent de Europese Commissie.

8 uur geleden
Schiphol test tilrobot om personeel in bagagehal te helpen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol test een nieuwe robot die in de bagagehal koffers kan tillen en daarmee het werk voor het personeel kan verlichten. Ook wordt een robot getest die koffers opzij kan schuiven naar de bagageband. De luchthaven kondigt aan nog een aantal andere tilhulpen en volledig geautomatiseerde systemen te willen testen.

10 uur geleden
Streamingdienst Viaplay keldert na winstalarm, UMG daalt mee

AMSTERDAM (ANP) - De Zweedse videostreamingdienst Viaplay is maandag keihard gekelderd op de beurs in Stockholm. De dienst, in Nederland vooral bekend als de plek waar de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League te zien zijn, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar en trok de prognoses voor de langere termijn in. Ook stapte de topman op.

11 uur geleden
Lagarde: inflatie nog steeds te hoog, meer renteverhogingen nodig

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten en bedrijven hoeven voorlopig nog niet te verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het verhogen van de rente. Volgens president Christine Lagarde zijn er nog geen tekenen dat de hoge inflatie, zoals het duurder worden van voedsel, zijn piek heeft bereikt. Dat is wel nodig voordat de ECB gaat stoppen met zijn maatregelen om de inflatie in te dammen.

11 uur geleden