Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betoging bij ministerie uit protest tegen situatie in Ter Apel

Betoging bij ministerie uit protest tegen situatie in Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen betogen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag tegen de problemen bij de opvang van asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De actievoerders zeggen dat ze tot woensdagmorgen 10.00 uur op klapstoeltjes bij het ministerie willen blijven zitten.

De betogers vinden het "onmenselijk" dat asielzoekers vanwege capaciteitsproblemen bij het aanmeldcentrum al een aantal keren de nacht hebben moeten doorbrengen op stoelen. Ook komende nacht moet een aantal vluchtelingen op stoeltjes slapen. Daarnaast heeft het Rode Kruis in totaal vijftig tenten opgezet om 200 extra slaapplaatsen te creƫren.

Volgens de actievoerders zet het kabinet doelbewust in op een asielbeleid van ontmoediging. "Het feit dat het enige aanmeldcentrum van Nederland in een dorp zonder treinstation ligt is daar ook een voorbeeld van," zegt een woordvoerder van campagneorganisatie DeGoedeZaak, initiatiefnemer van de actie. "Wij zijn solidair met de mensen daar en strijden voor een oplossing. Daarom komen we in actie en brengen we hier de nacht door, zodat mensen niet weg kunnen kijken."

DeGoedeZaak wil dat er binnen een maand een nieuw centraal gelegen aanmeldcentrum wordt geopend en pleit voor "een duurzaam en humaan asielbeleid voor mensen op de vlucht".

Meer uit Binnenland

Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

2 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

5 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

7 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

9 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

9 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

11 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

15 uur geleden