Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betoger tegen oorlog verstoort belangrijkste Russische journaal

Betoger tegen oorlog verstoort belangrijkste Russische journaal

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een betoger tegen de Russische oorlog in Oekraïne heeft de hoofdnieuwsuitzending van het Eerste Kanaal, de belangrijkste Russische staatszender, verstoord. Ze toonde een stuk papier met daarop de oproep aan kijkers de oorlog te stoppen en de "propaganda niet te geloven". De tekst was in het Russisch en Engels, ondertekend met Russen tegen de oorlog.

De zender omschrijft de Russische invasie als een speciale operatie om Oekraïne te denazificeren, conform de verplichting van het regime in het Kremlin. De omroep onderzoekt het incident, meldt het Russische persbureau TASS.

Volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-info, die betogers bijstaat die zijn opgepakt tijdens protesten in Rusland, is Marina Ovsjannikova verantwoordelijk voor de actie. Ze zou na het incident zijn gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

TASS bericht dat de jonge vrouw kan worden vervolgd omdat ze "de Russische strijdkrachten in diskrediet heeft gebracht". Het Russische parlement heeft onlangs strenge wetten aangenomen waarmee mensen die "valse informatie" over het leger verspreiden tot 15 jaar gevangenisstraf riskeren. De video van het incident is massaal gedeeld op sociale media. Veel internetgebruikers prijzen de "buitengewone moed" van de vrouw.

Meer uit Buitenland

Ook na gesjor België nog geen steun voor natuurherstelwet EU

BRUSSEL (ANP) - De kansen voor de Europese natuurherstelwet slinken steeds meer. Verwoede pogingen van EU-voorzitter België om alsnog genoeg steun voor de omstreden wet te vinden zijn vooralsnog vergeefs, zeggen EU-diplomaten. En over twee weken moet België het wetsvoorstel overdragen aan tegenstander Hongarije, dat dan als nieuwe EU-voorzitter aantreedt.

40 minuten geleden
Twee doden bij explosies in parkeergarage Zwitserse Nussbaumen

NUSSBAUMEN - (ANP/AFP) - Twee personen zijn om het leven gekomen en elf lichtgewond geraakt bij diverse explosies en een brand in een ondergrondse parkeergarage in het Zwitserse Nussbaumen, vlak bij Zürich, aldus de politie in een persverklaring vrijdag.

52 minuten geleden
Nog een persoon vermist na explosie in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De voorlopige balans van de explosie in Antwerpen is vier doden, drie zwaargewonden en twee lichtgewonden, aldus de politie. Er blijft nog zeker één persoon vermist. Ook vrijdagochtend wordt er verder gezocht naar eventuele slachtoffers onder het puin van het door een zware explosie getroffen appartementsgebouw aan de Sint-Bernardsesteenweg.

1 uur geleden
Rusland zegt 87 Oekraïense drones te hebben onderschept

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 87 Oekraïense drones neergehaald, aldus het Russische ministerie van Defensie. Zeventig daarvan zouden de zuidelijke regio Rostov in Rusland als doelwit hebben gehad. In die regio is het hoofdkwartier van de militaire operatie tegen Oekraïne gevestigd.

1 uur geleden
Japanse Okinawa evacueert honderdduizenden om aardverschuivingen

NAHA (ANP) - Het bestuur van de Japanse stad Naha heeft 160.044 huishoudens, wat gelijkstaat aan 313.795 mensen, bevolen de stad te verlaten. Het evacuatiebevel is gegeven vanwege het extreem hoge risico op aardverschuivingen, als gevolg van de hevige regen die het eiland Okinawa teistert. Dat meldt de Japanse omroep NHA.

5 uur geleden
Moslims beginnen aan jaarlijkse bedevaartstocht naar Mekka

MEKKA (ANP) - Moslims beginnen in Saudi-Arabië aan de hadj. De pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka duurt tot en met woensdag en gaat ook dit jaar gepaard met hitte. De Saudische autoriteiten houden rekening met gemiddelde temperaturen tot wel 48 graden.

7 uur geleden
Tienjarig meisje omgekomen bij explosie Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Na de explosie in een appartementengebouw in Antwerpen is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin vandaan gehaald. Het gaat volgens Belgische media om een tienjarig meisje.

10 uur geleden