Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betogende boeren blijven in Den Haag voor voerdebat en stemming

Betogende boeren blijven in Den Haag voor voerdebat en stemming

DEN HAAG (ANP) - Demonstrerende boeren in Den Haag zijn voorlopig nog niet van plan om naar huis te gaan. Enkele tractoren zijn weg bij de ingang van het Binnenhof, maar de meeste boeren willen het debat over voermaatregelen voor vee en de stemming over voorstellen die door de Tweede Kamer worden gedaan afwachten.

Van de ingang van het Binnenhof zullen ze naar verwachting naar de Hofplaats gaan, vlak naast de plenaire zaal van de Tweede Kamer, waar donderdagavond over de voermaatregel wordt gestemd. Het kabinet wil veehouders verplichten om vee eiwitarm voer te geven, zodat het minder stikstof uitstoot. Met toeterende tractoren zijn de boeren spontaan naar Den Haag getrokken.

In eerste instantie moesten ze om 22.00 uur naar een andere plek, maar ruim een uur later stonden de vele tientallen boeren nog bij de ingang van het Binnenhof. Donderdagnacht wordt nog gestemd over voorstellen, waaronder een van de SGP om de voermaatregel te heroverwegen. Op de laatste dag voor de zomerstop van het parlement worden allerlei debatjes en stemmingen nog gehouden. De verwachting is dan ook dat die stemmingen pas ver na middernacht zullen plaatsvinden. "Daar houden we wel rekening mee", zegt bestuurslid Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force.

Onderling grapten boeren donderdagavond al dat ze dan maar hotelkamers moeten boeken.

Meer uit Binnenland

Organisaties: Staat moet export F-35-onderdelen Israël stoppen

DEN HAAG (ANP) - Oxfam Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum willen dat de Nederlandse staat stopt met het exporteren van onderdelen voor F-35-gevechtsvliegtuigen naar Israël, zo is naar voren gekomen tijdens een kort geding bij de rechtbank in Den Haag. De Staat moet niet langer bijdragen aan de mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in Gaza, vinden de organisaties. De Staat verweert zich hiertegen.

26 minuten geleden
Deel Zomercarnaval voortaan achter hek en zonder sterke drank

ROTTERDAM (ANP) - De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

2 uur geleden
Wekelijkse instroom asielzoekers opnieuw hoger dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 1300 mensen hebben vorige week asiel aangevraagd in Nederland. In dezelfde week vorig jaar registreerde Nederland zo'n duizend asielzoekers. Voor de negende week op rij ligt de instroom hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

3 uur geleden
Hof doet op 14 maart uitspraak in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Het gerechtshof in Leeuwarden doet op 14 maart uitspraak in de Mallorcazaak. Dat werd duidelijk bij aanvang van de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling.

3 uur geleden
Verkenner Plasterk ontvangt vier leiders in tweede gespreksronde

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk probeert de formatie in beweging te brengen in een tweede gespreksronde met in elk geval de fractieleiders van de VVD, NSC, PVV en BBB. Dit zijn de beoogde coalitiepartners van PVV-leider Geert Wilders. De twee eerstgenoemde partijen reageren evenwel terughoudend op zijn uitgestoken hand. De verkiezingsuitslag en de uiteenlopende posities van partijen maken het moeilijk voor de verkenner om een logische vervolgstap te bedenken.

9 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Mallorcazaak komende drie weken

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep in de Mallorcazaak begint maandag. De zittingen zijn de komende drie weken in het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling. De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

9 uur geleden
Commando hoort wellicht of hij cel in moet om drugs en wapens

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer in de rechtbank in Arnhem doet maandag mogelijk uitspraak in de zaak tegen commando Sil A. De 44-jarige militair van het Korps Commandotroepen wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand een gevangenisstraf van zes jaar.

9 uur geleden