Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beter Bed: geen noodzaak voor hogere prijzen ondanks onzekerheden

Beter Bed: geen noodzaak voor hogere prijzen ondanks onzekerheden

UDEN (ANP) - Beddenfabrikant Beter Bed, dat ook eigenaar is van de keten Beddenreus en de matrassen van M line, ziet nog geen noodzaak om de prijzen van zijn producten structureel te verhogen vanwege de huidige marktomstandigheden. Het bedrijf geeft in een toelichting op de jaarcijfers aan net als andere bedrijven te kampen met onzekerheden rond het coronavirus, almaar oplopende prijzen voor grondstoffen en problemen in de logistiek. Maar Beter Bed ziet genoeg mogelijkheden om de kosten voor klanten laag te houden.

De beursgenoteerde onderneming sprak in een handelsupdate de verwachting uit dat het nog wel enige tijd zal duren alvorens het leven weer normaal is en hamert om die reden op kostendiscipline. Vooralsnog lukt het de onderneming om de uitdagingen het hoofd te bieden. Zo houdt Beter Bed bewust hoge voorraadniveaus aan om er zeker van te zijn dat spullen die klanten bestellen ook kunnen worden geleverd. Daarnaast werkt Beter Bed samen met een "breed scala" aan leveranciers. Verder heeft het bedrijf naar eigen zeggen ook toegang tot genoeg financiële middelen.

Net als andere niet-essentiële winkels moest Beter Bed recent een paar weken dicht. Dat heeft volgens de onderneming, die inmiddels bijna een kwart van zijn afzet online behaalt, duidelijk impact gehad op de verkopen. In het slotkwartaal van 2021 werd een omzet van 60,6 miljoen euro in de boeken gezet. Dat was 6,3 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen door de coronacrisis ook al winkels dicht moesten. Over het hele jaar viel de omzet in vergelijking met coronajaar 2020 dik 23 procent hoger uit op ruim 214 miljoen euro. De onlineverkopen dikten met 56 procent aan.

Verder meldt Beter Bed dat de beperktere openingstijden waar de winkels van het bedrijf in Nederland nu mee te maken hebben nauwelijks invloed hebben in vergelijking met normale omstandigheden. Vanuit overheidswege zijn niet-essentiële winkels nog altijd verplicht om hun deuren om 17.00 uur te sluiten.

Meer uit Financieel

Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

7 minuten geleden
Nog onzeker of The Body Shop België doorstart maakt, zegt curator

UTRECHT (ANP) - Het is niet zeker of The Body Shop in België een doorstart gaat maken, meldt de curator. De Belgische tak van de keten ging vorige week failliet en ook in andere landen kampt The Body Shop met financiële problemen. In Nederland werkt de webshop al enige tijd niet, wat volgens het bedrijf zelf te maken zou hebben met geplande updates.

12 minuten geleden
Uber Eats begint met robotbezorgdienst in Tokio

TOKIO (ANP/AFP) - Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

38 minuten geleden
Bodemonderzoeker Fugro sleept miljoenencontract in Indonesië binnen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro heeft een groot contract binnengesleept voor het uitvoeren van zeebodemonderzoek in Indonesië. Het Nederlandse bedrijf gaat voor het Japanse INPEX Masela de zeebodem in de buurt van Indonesië in kaart brengen, voor de aanleg van onder andere onderzeese pijpleidingen en de bouw van productieplatforms op zee.

1 uur geleden
Zwitserland verkoopt minder wapens door verbod op doorverkoop

BERN (ANP/RTR) - De Zwitserse wapenexport is vorig jaar met meer dan een kwart gedaald, meldde het Staatssecretariaat voor Economische Zaken (SECO). Dat gaf geen reden voor de daling van de export. Volgens branchevereniging Swissmem van de machine- en metaalindustrie heeft het Zwitserse verbod op de wederuitvoer, ofwel de doorverkoop, van wapens echter een belangrijke rol gespeeld. Door de neutrale houding van Zwitserland wordt namelijk de wederuitvoer van wapens en munitie van Zwitserse makelij naar bijvoorbeeld Oekraïne geblokkeerd.

1 uur geleden
Tanken op korte termijn mogelijk weer duurder

DEN HAAG (ANP) - Tanken wordt de komende tijd waarschijnlijk duurder, voorspelt deskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De adviesprijs van een liter Euro95 ligt op dit moment rond de 2,17 euro en van een liter diesel rond de 1,97 euro, maar met het besluit van oliekartel OPEC+ om de productie van olie langer te beperken kan de prijs volgens Van Selms nog verder oplopen. Ook speelt onrust in de wereld een grote rol volgens Van Selms. "Zoals de Houthi-rebellen die nog steeds actief zijn in de Rode Zee en natuurlijk de oorlog in Oekraïne."

1 uur geleden
Bloomberg: AMD mag van VS AI-chip niet in China verkopen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) mag een AI-chip niet in China verkopen omdat de chip te krachtig zou zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De chip met kunstmatige intelligentie (AI) was minder krachtig gemaakt dan halfgeleiders die AMD in andere landen verkoopt, zodat het buiten exportbeperkingen zou vallen. Maar de Amerikaanse overheid vindt de chip alsnog te geavanceerd.

2 uur geleden