Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betalingsbedrijf Square akkoord met Afterpay over overname

Betalingsbedrijf Square akkoord met Afterpay over overname

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Internetbetalingsbedrijf Square heeft een akkoord bereikt met betalingsdienstverlener Afterpay over een overname. Square, dat wordt geleid door Twitter-oprichter Jack Dorsey, is bereid 29 miljard dollar te betalen voor de Australische onderneming.

De overname kan een boost geven aan Square's app Cash. Daarmee kunnen gebruikers geld naar elkaar overboeken. Cash heeft jaarlijks 70 miljoen gebruikers en daar worden de 16 miljoen klanten van Afterpay aan toegevoegd.

Zoals de naam Afterpay al doet vermoeden, kunnen gebruikers met de dienst achteraf betalen voor hun bestellingen. Dat is populair bij jongeren. Voor hen is het een alternatief voor een creditcard, die ze meestal niet hebben. Volgens Afterpay betalen klanten geen vergoeding of rente over de lening als ze op tijd betalen. Square biedt zelf nog geen consumentenleningen aan.

Gezamenlijk doel

"Square en Afterpay hebben een gezamenlijk doel", zegt Dorsey. "We hebben ons bedrijf gebouwd om het financiële systeem eerlijker, toegankelijker en inclusiever te maken, en Afterpay heeft een vertrouwd merk opgebouwd dat in lijn is met die principes."

Analisten van Bloomberg wijzen erop dat aandeelhouders het voorgestelde bod zouden kunnen afwijzen. De overname zou volledig met aandelen van Square worden betaald. Het bod is een stuk hoger dan de huidige beurswaarde van Afterpay maar ligt onder de piek van het aandeel van eerder dit jaar. Bovendien groeit Afterpay sneller dan Square.

Meer uit Financieel

Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

5 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

6 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

7 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

8 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

9 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

9 uur geleden
Tesla vraagt EU om uitzondering op hogere Chinese importheffing

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft de Europese Unie gevraagd om zijn elektrische auto's die vanuit China worden ingevoerd uit te zonderen van een hogere importheffing. Het Amerikaanse bedrijf voert aan dat het namelijk minder profiteert van staatssteun dan Chinese branchegenoten. Tesla heeft een fabriek in Shanghai, waar meer dan de helft van de wereldwijde productie van het bedrijf plaatsvindt.

9 uur geleden