Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

ZEIST (ANP) - Het betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door het kabinet. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begrijpen niet waarom de professionele voetbalclubs in tegenstelling tot andere takken van profsport sinds 4 december geen steun meer krijgen voor de verliezen die ze als gevolg van corona hebben geleden.

De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB hebben vrijdag een brief verstuurd aan minister Conny Helder van Sport. Ze willen op korte termijn antwoord op de vraag waarom het betaald voetbal anders wordt behandeld dan andere professionele sportorganisatoren, musea en theaters.

"U kiest er nu voor om het betaald voetbal anders te behandelen dan andere professionele sporten in Nederland", staat in de brief aan Helder die in het bezit is van het ANP. "Terwijl de maatschappelijke impact en het belang van onze sector zo groot is voor Nederland. De betaald voetbalsector is twee jaar lang geconfronteerd met beperkende maatregelen vanuit de overheid."

Enorme verliezen

"Wij zijn als evenementenorganisator het hardst geraakt in deze crisis", schrijven de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB. "Meer dan honderd wedstrijden zonder publiek. Onze clubs hebben enorme verliezen geleden en zien zich geconfronteerd met enorme schuldenlasten en moeilijke compensatievraagstukken richting de achterban. Waar andere sectoren aanvullende sectorspecifieke steunpakketten en oplossingen krijgen toegewezen om bezoekers te compenseren wordt het betaald voetbal structureel anders behandeld. Aangezien voor ons een wezenlijke vraag nog niet is beantwoord, willen wij graag een afspraak maken om op korte termijn om de tafel te gaan."

Het steunpakket voor de professionele voetbalclubs is sinds 4 december vorig jaar niet meer verlengd. Volgens de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie doet dat geen recht aan de situatie waarin het profvoetbal zich bevindt. De twee profcompetities en de voetbalbond benadrukken ook in de verstuurde brief dat minister Helder er ten onrechte van uitgaat dat haar voorgangers geen toezeggingen hebben gedaan om de financiële problematiek in het betaalde voetbal op te lossen.

Tamara van Ark en Paul Blokhuis, de toenmalige minister van Sport en staatssecretaris van Volksgezondheid, zouden dat volgens de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel degelijk hebben gedaan. Helder zou eind januari nog hebben aangegeven de problematiek voor een compensatieregeling voor het profvoetbal te willen oplossen.

Meer uit Voetbal

Voetbalster Tromp verruilt Ajax voor FC Utrecht

AMSTERDAM (ANP) - Nikita Tromp verruilt Ajax voor FC Utrecht. De 22-jarige aanvalster speelde sinds 2020 in Amsterdam. Ze kwam er in zestig wedstrijden tot 23 doelpunten.

1 uur geleden
Rugsponsor 50+ mobiel stopt met sponsoring noodlijdend Vitesse

ARNHEM (ANP) - Een sponsor van Vitesse heeft besloten om de steun aan de noodlijdende voetbalclub te stoppen. Dit meldt telecombedrijf 50+ mobiel, waarvan de naam afgelopen seizoen op de achterkant van de shirts prijkte. Omdat de club uit Arnhem in april degradeerde, heeft het bedrijf besloten het huidige sponsorcontract niet te verlengen. Vitesse bevestigt dat het contract eind deze maand stopt.

2 uur geleden
Middenvelder Baas van Excelsior naar stadgenoot Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Middenvelder Julian Baas verruilt Excelsior voor stadgenoot Sparta. De 22-jarige middenvelder was transfervrij. Hij heeft tot medio 2027 getekend bij Sparta.

2 uur geleden
Levchenko wil snel duidelijkheid voor spelers Vitesse

BERLIJN (ANP) - Volgens voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) Evgeniy Levchenko is het voor de spelers van Vitesse belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over het voortbestaan van de club. Als spelers later deze zomer nog op straat komen te staan, kan het volgens hem zijn dat ze niet snel bij een andere club aan de slag kunnen.

2 uur geleden
Aanvoerder Nacho vertrekt na 23 jaar bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Nacho Fernández vertrekt na 23 jaar bij Real Madrid. De 34-jarige aanvoerder heeft besloten zijn loopbaan elders voort te zetten. "Real Madrid wil zijn dankbaarheid en genegenheid uiten aan Nacho, een van de grote legendes van onze club", schrijft de winnaar van de Champions League op de eigen website.

3 uur geleden
KNVB test in bekertoernooi met hoorbare uitleg VAR-beslissingen

ZEIST (ANP) - Scheidsrechters geven komend seizoen vanaf de achtste finales in de KNVB-beker hoorbaar voor de toeschouwers en tv-kijkers een korte uitleg over beslissingen die zijn genomen na tussenkomst van de VAR. Het betreft een test met de zogenoemde 'on-field announcements', meldt de KNVB. Doel is meer duidelijkheid te geven over de totstandkoming van VAR-beslissingen.

3 uur geleden
Vitesse krijgt steun van fans van andere clubs op sociale media

ARNHEM (ANP) - Op sociale media krijgt Vitesse veel steun nadat bekend werd dat de KNVB de licentie van de Arnhemse voetbalclub wil intrekken. Onder een bericht op de Facebook- en Instagrampagina van de club schrijven supporters bemoedigende woorden, ook fans van onder meer PSV en SC Cambuur.

3 uur geleden