Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

ZEIST (ANP) - Het betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door het kabinet. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begrijpen niet waarom de professionele voetbalclubs in tegenstelling tot andere takken van profsport sinds 4 december geen steun meer krijgen voor de verliezen die ze als gevolg van corona hebben geleden.

De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB hebben vrijdag een brief verstuurd aan minister Conny Helder van Sport. Ze willen op korte termijn antwoord op de vraag waarom het betaald voetbal anders wordt behandeld dan andere professionele sportorganisatoren, musea en theaters.

"U kiest er nu voor om het betaald voetbal anders te behandelen dan andere professionele sporten in Nederland", staat in de brief aan Helder die in het bezit is van het ANP. "Terwijl de maatschappelijke impact en het belang van onze sector zo groot is voor Nederland. De betaald voetbalsector is twee jaar lang geconfronteerd met beperkende maatregelen vanuit de overheid."

Enorme verliezen

"Wij zijn als evenementenorganisator het hardst geraakt in deze crisis", schrijven de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB. "Meer dan honderd wedstrijden zonder publiek. Onze clubs hebben enorme verliezen geleden en zien zich geconfronteerd met enorme schuldenlasten en moeilijke compensatievraagstukken richting de achterban. Waar andere sectoren aanvullende sectorspecifieke steunpakketten en oplossingen krijgen toegewezen om bezoekers te compenseren wordt het betaald voetbal structureel anders behandeld. Aangezien voor ons een wezenlijke vraag nog niet is beantwoord, willen wij graag een afspraak maken om op korte termijn om de tafel te gaan."

Het steunpakket voor de professionele voetbalclubs is sinds 4 december vorig jaar niet meer verlengd. Volgens de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie doet dat geen recht aan de situatie waarin het profvoetbal zich bevindt. De twee profcompetities en de voetbalbond benadrukken ook in de verstuurde brief dat minister Helder er ten onrechte van uitgaat dat haar voorgangers geen toezeggingen hebben gedaan om de financiële problematiek in het betaalde voetbal op te lossen.

Tamara van Ark en Paul Blokhuis, de toenmalige minister van Sport en staatssecretaris van Volksgezondheid, zouden dat volgens de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel degelijk hebben gedaan. Helder zou eind januari nog hebben aangegeven de problematiek voor een compensatieregeling voor het profvoetbal te willen oplossen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden