Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

Betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door kabinet

ZEIST (ANP) - Het betaald voetbal voelt zich oneerlijk behandeld door het kabinet. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begrijpen niet waarom de professionele voetbalclubs in tegenstelling tot andere takken van profsport sinds 4 december geen steun meer krijgen voor de verliezen die ze als gevolg van corona hebben geleden.

De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB hebben vrijdag een brief verstuurd aan minister Conny Helder van Sport. Ze willen op korte termijn antwoord op de vraag waarom het betaald voetbal anders wordt behandeld dan andere professionele sportorganisatoren, musea en theaters.

"U kiest er nu voor om het betaald voetbal anders te behandelen dan andere professionele sporten in Nederland", staat in de brief aan Helder die in het bezit is van het ANP. "Terwijl de maatschappelijke impact en het belang van onze sector zo groot is voor Nederland. De betaald voetbalsector is twee jaar lang geconfronteerd met beperkende maatregelen vanuit de overheid."

Enorme verliezen

"Wij zijn als evenementenorganisator het hardst geraakt in deze crisis", schrijven de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB. "Meer dan honderd wedstrijden zonder publiek. Onze clubs hebben enorme verliezen geleden en zien zich geconfronteerd met enorme schuldenlasten en moeilijke compensatievraagstukken richting de achterban. Waar andere sectoren aanvullende sectorspecifieke steunpakketten en oplossingen krijgen toegewezen om bezoekers te compenseren wordt het betaald voetbal structureel anders behandeld. Aangezien voor ons een wezenlijke vraag nog niet is beantwoord, willen wij graag een afspraak maken om op korte termijn om de tafel te gaan."

Het steunpakket voor de professionele voetbalclubs is sinds 4 december vorig jaar niet meer verlengd. Volgens de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie doet dat geen recht aan de situatie waarin het profvoetbal zich bevindt. De twee profcompetities en de voetbalbond benadrukken ook in de verstuurde brief dat minister Helder er ten onrechte van uitgaat dat haar voorgangers geen toezeggingen hebben gedaan om de financiƫle problematiek in het betaalde voetbal op te lossen.

Tamara van Ark en Paul Blokhuis, de toenmalige minister van Sport en staatssecretaris van Volksgezondheid, zouden dat volgens de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel degelijk hebben gedaan. Helder zou eind januari nog hebben aangegeven de problematiek voor een compensatieregeling voor het profvoetbal te willen oplossen.

Meer uit Voetbal

Ten Hag maant Maguire tot keuze over toekomst bij United

MANCHESTER (ANP) - Coach Erik ten Hag van Manchester United heeft centrale verdediger Harry Maguire te kennen gegeven dat hij een beslissing moet nemen over zijn toekomst bij de club. De 30-jarige Maguire, een vaste waarde in het Engelse nationale elftal, heeft bij Ten Hag geen basisplaats meer.

13 minuten geleden
Supportersvereniging Ajax: Van der Sar is clubicoon

AMSTERDAM (ANP) - Voor de supportersvereniging van Ajax is Edwin van der Sar voor altijd een clubicoon. "Eerst als doelman en ook als algemeen directeur heeft hij het jarenlang geweldig gedaan", laat directeur Fabian Nagtzaam van de fanclub weten. "Daar zijn we hem heel erg dankbaar voor."

13 minuten geleden
Rvc kon hoog of laag springen maar Van der Sar wilde weg bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De raad van commissarissen wil uiterlijk begin augustus iemand met een achtergrond bij Ajax als opvolger presenteren van de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. "Daar gaan we nu naar op zoek, dat is ons streven", zei voorzitter Pier Eringa van de rvc.

14 minuten geleden
Verdedigster Wilms verlengt contract bij topclub Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Voetbalinternational Lynn Wilms heeft haar contract bij Champions League-finalist VfL Wolfsburg verlengd tot de zomer van 2025. De 22-jarige voormalig verdedigster van FC Twente is bezig aan haar tweede seizoen in Duitsland, waar ze vorig jaar de landstitel pakte. Ook won Wilms twee keer de Duitse beker.

16 minuten geleden
FC Emmen vindt in Bleeker algemeen directeur

EMMEN (ANP) - FC Emmen wil zich met Rinse Bleeker als algemeen directeur ontwikkelen tot een stabiele club in de Eredivisie. De nummer 16 van het afgelopen seizoen - de Drenten moeten zich via de nacompetitie nog verzekeren van lijfsbehoud - heeft met Bleeker per 1 juli een nieuwe topman. Voorzitter Ronald Lubbers is vanwege gezondheidsproblemen voorlopig afwezig bij Emmen.

24 minuten geleden
Clubicoon De Zoete van ADO Den Haag (79) overleden

DEN HAAG (ANP) - Clubicoon Piet de Zoete van ADO Den Haag is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club op zijn website. De Zoete speelde in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw in totaal 536 wedstrijden voor de club. De voormalige middenvelder kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Rvc wil iemand met Ajax-achtergrond in de top

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen betreurt het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en we hebben dat te respecteren", laat hij weten.

2 uur geleden