Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaald voetbal en topsportcompetities gaan door in 'lockdown'

Betaald voetbal en topsportcompetities gaan door in 'lockdown'

DEN HAAG (ANP) - Het betaalde voetbal en de topsportcompetities gaan wel door tijdens de 'lockdown' van vijf weken die premier Mark Rutte maandag aankondigde. In de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie wordt de komende weken doorgespeeld. Het kabinet maakte vorige week bekend dat de topsportcompetities vanaf 17 december weer van start kunnen gaan en dat blijft ook zo.

Alle binnensportlocaties gaan dicht voor amateursporters. Buiten mag wel gesport blijven worden. Tot 18 jaar kan dat in groepsverband, boven die leeftijd met maximaal twee personen op minimaal 1,5 meter afstand. Volwassenen kunnen dus bijvoorbeeld blijven tennissen, maar dubbelpartijen zijn niet toegestaan. Alle competities voor amateursporters liggen al weken stil. Alleen in het betaalde voetbal wordt doorgespeeld.

De sluiting van binnensportlocaties geldt in ieder geval tot 19 januari. Een week eerder, op 12 januari, beslist het kabinet wat er met de coronamaatregelen voor de periode daarna gebeurt.

Hervatten

Het kabinet gaf amper een week geleden op dringend verzoek van sportkoepel NOC*NSF toestemming aan een aantal sporten om hun hoogste competitie te hervatten. Het gaat om hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis. Die sporten werken nu toe naar een hervatting van de groepstraining en de competitie.

Zo staat de hervatting van de Dutch Basketball League gepland voor 16 januari. De hoogste competities in het handbal moeten een week later weer beginnen. Volleybalbond Nevobo werkt nog aan een plan om in januari de eredivisie voor mannen en voor vrouwen weer op te pakken.

Meer uit Voetbal

Spaanse voetballers hopen na EK op nieuwe periode van dominantie

BERLIJN (ANP/RTR) - De Spaanse voetballers hopen dat de Europese titel het beginpunt is van een nieuwe periode van dominantie. Na de zege van 2-1 tegen Engeland in Berlijn, werden veel vergelijkingen getrokken met de vorige succesperiode. Spanje won in 2008 het EK en pakte vervolgens ook de titel bij het WK van 2010 en het EK van 2012.

1 uur geleden
Martínez bezorgt Argentinië in verlenging zestiende Copa América

MIAMI GARDENS (ANP) - Het Argentijnse voetbalelftal heeft voor de zestiende keer de Copa América gewonnen. In de finale in Miami Gardens werd Colombia na verlenging verslagen: 1-0. Invaller Lautaro Martínez maakte in de 112e minuut het doelpunt.

3 uur geleden
Oyarzabal kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor Spanje

BERLIJN (ANP) - Mikel Oyarzabal kon zijn geluk niet op na de finale van het EK tussen Spanje en Engeland (2-1). "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei de maker van het winnende doelpunt. "Ik was al blij toen ik voor het EK werd geselecteerd. Maar nu heb ik het geluk gehad dat ik een duel mag beslissen."

10 uur geleden
Bondscoach Southgate wil nog niet over zijn toekomst speculeren

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate wilde na de nederlaag van Engeland tegen Spanje (1-2) in de finale van het EK nog niet over zijn toekomst praten. "Ik denk niet dat dit het juiste moment is om zo'n beslissing te nemen", zei hij. "Ik moet met de juiste mensen overleggen. Dat is iets voor later."

10 uur geleden
Spanjaard Rodri verkozen tot beste speler van EK

BERLIJN (ANP) - De Spaanse middenvelder Rodri is verkozen tot beste speler van het EK voetbal in Duitsland. Hij veroverde zondag de Europese titel met zijn landenploeg door Engeland in de finale te verslaan (2-1).

10 uur geleden
Gakpo gedeeld topscorer van EK in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Cody Gakpo is samen met vijf andere spelers topscorer van het EK voetbal in Duitsland geworden. De linksbuiten van het Nederlands elftal trof driemaal doel op de Europese eindronde, net als Dani Olmo (Spanje), Ivan Schranz (Slowakije), Jamal Musiala (Duitsland), Harry Kane (Engeland) en Georges Mikautadze (Georgië).

10 uur geleden
Spanje verovert met recordaantal treffers Europese titel

BERLIJN (ANP) - Spanje heeft een recordaantal doelpunten gemaakt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente is met vijftien doelpunten Europees kampioen geworden. Frankrijk veroverde in 1984 met veertien treffers de Europese titel.

11 uur geleden