Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestuursraad wil dat Ajax voorgenomen ontslag Kroes heroverweegt

Bestuursraad wil dat Ajax voorgenomen ontslag Kroes heroverweegt

AMSTERDAM (ANP) - De bestuursraad van Ajax wil dat de raad van commissarissen zijn besluit over het voorgenomen ontslag van algemeen directeur Alex Kroes heroverweegt. Dat staat in een brief die zaterdag naar alle leden van de club uit Amsterdam is verstuurd.

De raad van commissarissen, onder leiding van Michael van Praag, wil Kroes ontslaan omdat hij met voorkennis zou hebben gehandeld in het aandeel Ajax. De bestuursraad heeft de afgelopen week gesproken met zowel de leiding van Ajax als Kroes en meldt in de verstuurde brief dat "het zich zeer zeker bewust is van bestuurlijke regels en complexiteit aangezien Ajax een beursgenoteerde onderneming is".

"Toch zegt de bestuursraad te geloven dat een heroverweging mogelijk is welke kan leiden tot een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook", staat er in de brief aan de leden. "De bestuursraad roept de raad van commissarissen dan ook op om toch echt komende week met elkaar te kijken wat er nodig is om tot een heroverweging te komen die het belang van Ajax dient."

Crisis

De bestuursraad vertegenwoordigt de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de club. De raad van commissarissen behandelt het voorgenomen ontslag van Kroes op 21 mei tijdens een buitengewone vergadering voor aandeelhouders. Voorzitter Michael van Praag is bereid de leden van Ajax eerder bij te praten. De leden van Ajax komen op 25 april bijeen om over de crisis bij hun club te praten.

Van Praag liet al weten dat hij niet van plan is om het ontslag van Kroes terug te draaien. "We hebben ons uitgebreid laten voorlichten door wel vijf of zes advocaten van NautaDutilh", zei hij recent. "Daarna hebben we een weloverwogen beslissing genomen. Alex heeft ons verteld hoe hij het ziet. Maar je kunt geen algemeen directeur handhaven die dit met zich meedraagt. Dat kan ik ook niet aan onze stakeholders uitleggen."

De bestuursraad van Ajax is zo machtig dat het de raad van commissarissen naar huis kan sturen.

Meer uit Voetbal

Sevilla bevestigt vertrek coach Sánchez Flores aan einde seizoen

SEVILLA (ANP/AFP) - Quique Sánchez Flores vertrekt na dit seizoen als trainer van Sevilla. De zevenvoudig winnaar van de Europa League stelde hem in december aan toen de club zestiende stond in La Liga. Inmiddels staat Sevilla twaalfde.

51 minuten geleden
Trainer Xavi vreest niet voor ontslag bij FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi vreest niet voor zijn toekomst bij FC Barcelona. " Volgens mij is er niet zoveel veranderd" , zei hij op een persconferentie voor het thuisduel van zondag met Rayo Vallecano. "De situatie is volgens mij nog net zoals drie weken geleden, toen we bekend hebben gemaakt dat ik ook volgend jaar nog trainer ben hier."

1 uur geleden
Foden speler van het jaar in Premier League

LONDEN (ANP/RTR) - Phil Foden is door de Premier League verkozen tot voetballer van het jaar in Engeland. De 23-jarige speler van Manchester City werd verkozen uit een lijst van acht genomineerden, waaronder ook Oranje-international Virgil van Dijk (Liverpool), de Deen Martin Ødegaard (Arsenal) en de Noor Erling Haaland (Manchester City).

2 uur geleden
Vitesse niet meer in Russische handen na aandelenoverdracht

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aandelen van de club die in handen waren van de Rus Valeri Oyf overgedragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd. De Arnhemse club meldt zaterdag dat het daarmee heeft voldaan aan een belangrijke eis van de licentiecommissie van de KNVB om voor volgend seizoen een proflicentie te krijgen.

3 uur geleden
Heracles moet aanvoerder Hoogma maanden missen door knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo mist de komende maanden aanvoerder Justin Hoogma. De verdediger ondergaat binnenkort een operatie aan zijn knie. Het herstel vergt "drie tot zes maanden", meldt de club op de website. Hoogma is er dus ook niet bij als zijn ploeg zondag tegen Fortuna Sittard handhaving in de Eredivisie moet veiligstellen. Daarvoor is een gelijkspel voldoende.

4 uur geleden
Roda-coach Sibum geloofde er niet meer in na tweede treffer NAC

KERKRADE (ANP) - Trainer Bas Sibum wist bij de 2-0 van NAC Breda aan het begin van de tweede helft dat het klaar was in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Als zij die 2-0 binnenschieten is dat een behoorlijke tik", zei de coach na de 5-0-nederlaag bij ESPN. "Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen."

16 uur geleden
Van de Donk en Egurrola pakken met Lyon landstitel in Frankrijk

LYON (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met hun club Olympique Lyon de finale om het Franse voetbalkampioenschap gewonnen. Paris Saint-Germain werd met 2-1 verslagen, waardoor de zeventiende landstitel werd behaald.

16 uur geleden