Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestuur Islamitische School Amsterdam moet opstappen om wanbeleid

Bestuur Islamitische School Amsterdam moet opstappen om wanbeleid

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft besloten dat het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam (ISA) zo snel mogelijk moet opstappen. De bewindsman heeft dat besloten na een nieuw inspectierapport over de scholenkoepel, waarin wordt gesproken van "financieel wanbeleid, onrechtmatige verrijking en onrechtmatig handelen".

Meer uit Politiek

Omtzigt: conclusies over risico vuurwerkopslag hard en pijnlijk

ENSCHEDE (ANP) - Pieter Omtzigt, leider van Nieuw Sociaal Contract, vindt het "hard, pijnlijk en lezenswaardig" dat onderzoekers van de Universiteit Twente concluderen dat de opslag van zogenoemd licht consumentenvuurwerk veel gevaarlijker is dan tot nu toe werd gedacht. Hun rapport laat volgens Omtzigt "pijnlijk zien dat het niet volledig en onafhankelijk zijn bij onderzoeken leidt tot grote nieuwe ongelukken".

13 uur geleden
Eerdmans: er moet een rechts kabinet komen

DEN HAAG (ANP) - JA21-leider Joost Eerdmans vindt dat er een rechts kabinet moet komen, omdat de kiezer duidelijk heeft gesproken, zegt hij na afloop van zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Het is volgens hem aan PVV-leider Geert Wilders om een kabinet te vormen met NSC, VVD en BBB.

15 uur geleden
Volt wil niet in kabinet met PVV

DEN HAAG (ANP) - Het ligt volgens Volt-partijleider Laurens Dassen voor de hand dat de PVV het voortouw neemt voor gesprekken met VVD, NSC en BBB. Hij heeft vrijdag in een gesprek met verkenner Ronald Plasterk ook aangegeven dat zijn partij niet in een kabinet met de PVV wil stappen. "Wij zien de PVV nog steeds als een antirechtstatelijke partij", zei Dassen na afloop van het gesprek.

16 uur geleden
Verkiezingsuitslag bevestigd: PVV grootste partij in de Kamer

DEN HAAG (ANP) - De PVV wordt inderdaad de grootste fractie in de nieuwe Tweede Kamer. De partij van Geert Wilders krijgt 37 zetels. Daarna volgen GroenLinks-PvdA met 25 zetels en de VVD met 24 zetels. Nieuwkomer Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt heeft 20 zetels behaald. Die zetelverdeling komt overeen met de definitieve prognose van de Verkiezingsdienst van het ANP.

17 uur geleden
ChristenUnie gaat de oppositie in, gaat niet gedogen

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie gaat de oppositie in en zal een constructie met de PVV niet gedogen, zei partijleider Mirjam Bikker na een gesprek vrijdag met verkenner Ronald Plasterk. De ChristenUnie verloor bij de verkiezingen twee zetels.

17 uur geleden
Plasterk spreekt vrijdag met laatste vier partijleiders

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk voert vrijdag gesprekken met leiders van de overgebleven vier partijen die in ieder geval één zetel hebben binnengesleept bij de verkiezingen van vorige week. Hij gaat achtereenvolgens in gesprek met Mirjam Bikker (CU), Laurens Dassen (Volt), Joost Eerdmans (JA21) en Chris Stoffer (SGP). DENK staat ook op drie zetels, maar voorman Stephan van Baarle weigert met Plasterk in gesprek te gaan, omdat hij de verkenner als "de boodschapper van extreemrechts" ziet.

1 dag geleden
Ouwehand: nieuw kabinet moet rechtsstaat respecteren

DEN HAAG (ANP) - Het is "urgenter en zorgwekkender dan ooit" geworden of een nieuw kabinet de rechtsstaat wel respecteert, zegt Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand. Dat een nieuw kabinet dat doet, is dan ook haar voornaamste boodschap aan verkenner Ronald Plasterk.

1 dag geleden