Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestedingen aan tv-reclames lopen verder op na recordjaar 2021

Bestedingen aan tv-reclames lopen verder op na recordjaar 2021

AMSTERDAM (ANP) - De uitgaven aan tv-reclames zijn in de eerste helft van dit jaar verder opgelopen, nadat in 2021 al sprake was van de hoogste bestedingen ooit. Volgens tv-marketingorganisatie Screenforce is er in de meetperiode voor een recordbedrag van 460 miljoen euro aan reclames ingekocht op televisie. Dat was 13 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Vooral in het eerste kwartaal werd er meer geld besteed aan reclames. Op jaarbasis was sprake van een toename van 27 procent. De vergelijking met het eerste kwartaal van 2021 gaat vanwege de coronapandemie nog wel enigszins mank. Destijds waren bedrijven juist voorzichtiger met het doen van uitgaven.

Zowel de spot- als de non-spotreclamemarkt groeide. De totale waarde van de spotreclames, de reguliere tv-reclames, steeg naar 413 miljoen euro. Dat betekende een groei van 14 procent op jaarbasis. De non-spotreclames, zoals investeringen van adverteerders in programma's, maar ook billboardreclames en campagnes met influencers, kwamen uit op 47 miljoen euro. Dat is een stijging van 9 procent.

Verder meldt Screenforce dat de tv-schermtijd in de eerste zes maanden van het jaar afnam. De gemiddelde kijktijd kwam uit op 3 uur en 6 minuten per dag, oftewel 186 minuten. Dat was een jaar eerder nog 212 minuten. Dit toont volgens de onderzoekers aan dat de records van 2020 en 2021 duidelijk een gevolg waren van de coronapandemie. Door de lockdowns keken we vaker naar de televisie.

Ondanks de economische onzekerheden en de dreigende recessie denkt Screenforce dat de uitgaven aan tv-reclames dit jaar tussen de 6 en 8 procent zullen toenemen op jaarbasis.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

16 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

18 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

20 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

20 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

1 dag geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden