Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beste Nederlandse universiteiten iets gedaald op ranglijst

Beste Nederlandse universiteiten iets gedaald op ranglijst

LONDEN (ANP) - De hoogst beoordeelde Nederlandse universiteiten zijn iets gedaald op de ranglijst van het Britse tijdschrift Times Higher Education. In de top-100 van de World University Rankings staan net als vorig jaar zeven universiteiten uit ons land. Die van Wageningen behoudt de hoogste notering, maar daalt wel drie plaatsen, van 59 naar 62 in de woensdag verschenen publicatie.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de Nederlandse nummer twee van de lijst. Dit jaar staat de UvA op plaats 66, vorig jaar nog op 62. Daarachter volgen de universiteit van Leiden (plaats 70, vorig jaar 67), de Erasmus Universiteit Rotterdam (72, vorig jaar 69), Universiteit Utrecht (75, zelfde als vorig jaar), TU Delft (78, vorig jaar gedeeld op 67) en de Rijksuniversiteit Groningen (80, vorig jaar 73).

Wereldwijde koploper op de lijst blijft de Universiteit van Oxford. Tweede is het Amerikaanse Stanford, dat is opgeklommen van de vierde plaats. Daarna volgen nog drie Amerikaanse instellingen: Harvard, California Institute of Technology (Caltech) en Massachusetts Institute of Technology (MIT). Cambridge staat dit jaar op plaats zes, drie plaatsen lager dan in de vorige editie.

De lijst van Times Higher Education geldt als een van de belangrijkste internationale ranglijsten waarin de prestaties van universiteiten worden beoordeeld. Meer dan 1500 instellingen worden doorgelicht op hun onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale positionering. In de academische wereld hebben 22.000 mensen vragenlijsten ingevuld en van 13,6 miljoen publicaties zijn de citaten geïnventariseerd.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

1 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

5 uur geleden
Vijlbrief: deze winter bekijken hoe het gaat zonder Gronings gas

GARMERWOLDE (ANP) - Deze winter moet blijken hoe het Nederland vergaat zonder Gronings gas. Dat zei staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) nadat hij had bekendgemaakt dat de gaskraan vanaf 1 oktober dichtgaat, en volgend jaar het gasveld definitief sluit.

5 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

5 uur geleden
119 miljoen voor hulp energiebesparing kwetsbaren

DEN HAAG (ANP) - Zodra de Tweede Kamer instemt met de begroting van Binnenlandse Zaken, stelt woonminister Hugo de Jonge 119 miljoen euro ter beschikking aan gemeenten. Zij moeten met dat geld de meest kwetsbare woningeigenaren gaan ondersteunen bij maatregelen om energie te besparen zodat de energierekening lager wordt, schrijft de demissionair minister aan de Kamer.

5 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

7 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

7 uur geleden