Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besmettingen stijgen op Sint Maarten, nachtleven eerder dicht

Besmettingen stijgen op Sint Maarten, nachtleven eerder dicht

PHILIPSBURG (ANP) - Uitgaansgelegenheden op Sint Maarten moeten vanaf woensdag om 23.00 uur de deuren sluiten, heeft de regering dinsdag bekendgemaakt. Vorige week werden de sluittijden al naar 01.00 uur vervroegd. De maatregel wordt genomen omdat het aantal besmettingen blijft toenemen, net als de ziekenhuisopnames.

Dinsdag 28 december waren 236 besmettingen geregistreerd op Sint Maarten, een week later 826 en nu is dat gestegen tot 1544. Een week geleden lagen twee mensen met corona in het ziekenhuis, nu zijn dat er negen.

De omikronvariant zorgt ook op de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk voor veel geïnfecteerden, al is er wel een dalende trend zichtbaar. Curaçao registreerde dinsdag 691 besmettingen, tegenover 1243 op 6 januari. Curaçao heeft een recordaantal van 9220 actieve besmettingen. Op Aruba werd op 6 januari het recordaantal van 1044 nieuwe gevallen geregistreerd. Op 10 januari waren het 499 gevallen. Er zijn 9995 actieve besmettingen, eveneens een record.

Bonaire kent al ruim een week een gemiddelde van rond de honderd nieuwe besmettingen per dag, met een uitschieter van 173 op 7 januari. Het totale aantal actieve besmettingen stond dinsdag op 787. Saba en Sint Eustatius hebben ook te maken met procentueel hoge cijfers. Zo waren er op Saba (ongeveer 2000 inwoners) dinsdag 91 actieve besmettingen geregistreerd. Sint Eustatius (ruim 3000 inwoners) kende op dezelfde dag 124 actieve besmettingen. Van de omikronvariant kenden beide eilanden heel weinig besmettingen.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

3 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

3 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

6 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

7 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

7 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

8 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

8 uur geleden