Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besluit uitstel Olympische Spelen 'binnen enkele dagen'

Besluit uitstel Olympische Spelen 'binnen enkele dagen'

TOKIO (ANP/RTR) - Een definitief besluit over het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio laat niet lang meer op zich wachten. Bronnen binnen de olympische beweging hebben aan persbureau Reuters gemeld dat het besluit "binnen enkele dagen" valt.

De internationale druk om de Spelen vanwege de coronapandemie niet deze zomer te houden, neemt steeds verder toe. Diverse landen hebben al aangekondigd het evenement te boycotten als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vasthoudt aan de geplande periode van 24 juli tot en met 9 augustus. Ook veel mondiale sportbonden en sporters pleiten voor uitstel.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft dinsdag om 12.00 uur Nederlandse tijd telefonisch contact met IOC-voorzitter Thomas Bach over mogelijk uitstel van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus.

Het IOC maakte zondag bekend dat binnen vier weken een beslissing wordt genomen over het al dan niet uitstellen van de Spelen, maar het is geen kwestie van weken meer, aldus een van de bronnen aan Reuters. "Het is een kwestie van enkele dagen."

Meer uit Sport

Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

37 minuten geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

1 uur geleden
Wielrenner Van Poppel grijpt naast zege na declassering in Turkije

ANTALYA (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft naast de zege gegrepen in de derde etappe in de Ronde van Turkije. De 30-jarige Nederlander van Bora-hansgrohe was na 147,4 kilometer tussen Fethiye en Marmaris de beste in de sprint, maar werd teruggezet omdat hij de Italiaan Giovanni Lonardi had gehinderd. De Italiaan Enrico Zanoncello werd tweede, voor de Duitser Max Kanter.

2 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

3 uur geleden
Tennisster Rus knokt zich in Madrid naar tweede ronde

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 33-jarige Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië: 7-5 6-3.

4 uur geleden
Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

7 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

10 uur geleden